Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş ittihat terakki salyangoz kremi gün zileli

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten İsrail açıklaması

Türkiye, İsrail'den saldırıyla ilgili özür dilenmesi, tazminat ödenmesi ve Gazze'ye uygulanan ambargonun kaldırılmasını şart koşmuştu.

Ömer Çelik, Twitter üzerinden İsrail'le yürütülen görüşmelerle ilgili bilgi verdi. Önceki gün AK Parti MKYK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, İsrail'le yapılan görüşmelerin devam ettiğini belirterek, "Kuşkusuz, İsrail devleti ve İsrail halkı, Türkiye'nin dostudur." değerlendirmesinde bulunmuştu. Çelik'in bu açıklamasına AK Parti tabanından farklı tepkiler gelmişti.

Çelik, Türkiye ile İsrail ilişkilerinin Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine gaddarca saldırılması sonrasında bozulduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti: "Bu saldırı neticesinde kardeşlerimiz şehit oldu. Hepsine bir kere daha Allah'tan rahmet diliyoruz. İsrail'le ilişkilerimizin yeniden normalleşmesi, Mavi Marmara saldırısı sonrasında dile getirdiğimiz şartların yerine getirilmesine bağlıdır. Bu konuda görüşmeler sürmektedir. Henüz nihai bir anlaşmaya varılmış değildir. Görüşmelerde ilerleme kaydedilmiştir. Nihai anlaşma yapılmadan anlaşmanın içeriği olarak dolaşan haberler doğru değildir. Mavi Marmara şehitleri konusundaki hassasiyetimiz tüm bu süreçlerde temel yaklaşımımızdır. İlkeli duruşumuz aynen devam edecektir. Tüm şartlarımız yerine geldiğinde İsrail ile normalleşme mümkün olacaktır. AK Parti'nin Filistin davasındaki hassasiyeti, İsrail ile ilişkilerin seyrinden etkilenmeyecek tarihsel ve ilkesel bir derinliğe sahiptir. Devletler arası ilişkilerde inişler ve çıkışlar olabilir ancak bizim halklarla ilişkilerimiz her zaman dostane bir düzleme sahiptir."



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.