Öne Çıkanlar ışid türkiye terör terör örgütü Isaac Liev Schreiber

Akademisyen öğrencilere 'silahlanın' çağrısı yaptı!
Antalya'daki FETÖ soruşturması çerçevesinde, önceki gün üniversitede örgüt propagandası yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur, çıkarıldığı adliyede, "Terör örgütü üyesi olmak ve propagandasını yapmak" suçundan tutuklandı. Fakültedeki odasında yapılan aramada bazı belgelere ve hard disklere el konulan Kanbur'un, derslerde örgütün propagandasını yaptığı ve öğrencileri silahlı isyana teşvik ettiği belirlendi.

REKTÖRLÜK AÇIKLAMA YAPTI

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, Kanbur'un tutuklandığı belirtilerek,"Milli güvenliği tehdit eden örgüt ve yapılarla irtibatlı kamu çalışanları hakkında Başbakanlık Genelgesi ve ilgili diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde gerekli işlemlere ivedi başlanacaktır. Rektörlüğümüz konu üzerinde hassasiyetle durmaktadır" denildi. Kanbur hakkında, 2012'de de sınav sırasında öğrencilere, 'Azgine' ve 'Safsalake' adını verdiği hayali iki kadın üzerinden kurguladığı lezbiyen ilişkiyi ayrıntılı olarak anlattığı soru nedeniyle soruşturma açılmıştı. Hukuk Fakültesi öğrencileri Kanbur için üniversitede eylem yapmıştı. Bu arada Antalya merkezli 10 ilde eş zamanlı düzenlenen FETÖ/ PDY soruşturması kapsamında aralarında 2 muvazzaf askerin de bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. 4 kişi de aranıyor.

ODASINDA ARAMA YAPILDI

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur'un fakültedeki odasında arama yapıldı. Bazı belgelere ve hard disklere el konuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali 8 yıl önce

Bunlar dogruysa Allah islah etsin bunlari bu ulkede anayasa mahkemeleri adalet hak hukuk varsa neden boyle insanlari konusturur Allah bu insanlari karsimiza cikarmasin

Avatar
ali 8 yıl önce

Bunlar dogruysa Allah islah etsin bunlari bu ulkede anayasa mahkemeleri adalet hak hukuk varsa neden boyle insanlari konusturur Allah bu insanlari karsimiza cikarmasin