Öne Çıkanlar suriye türkiye terör örgütü edip yüksel hapis cezası fransa

Akdoğan: Bundan sonra masanın bacağını bulursunuz

Çözüm sürecinde koordinasyon görevini üstlenen eski Başbakan Yardımcısı Akdoğan, AK Parti İstanbul Milletvekili Yalçın Akdoğan, yeniden masaya dönülmesi yönündeki çağrılara ilişkin olarak "Masa falan yok kardeşim, her türlü çözüm girişimini patlattığı bombalarla havaya uçuran, her türlü görüşmeyi silah dayatmasıyla rayından çıkaran gözünü kan bürümüş bir anlayışla neyi görüşeceksiniz?" dedi.

2015'teki Dolmabahçe deklarasyonunu okuyan heyet içinde de yer alan Akdoğan, Star gazetesindeki yazısında "İster tek yol silah diyen bir terörist örgüt olarak bakılsın, ister küresel güçlerin maşası ve piyonu olan bir taşeron örgüt olarak... Böyle bir örgüt bundan sonra bulsa bulsa masanın bacağını bulur" ifadelerine yer verdi.

İşte Akdoğan'ın o yazısı;

"BİRİLERİ GÖRÜŞMELER TEKRAR BAŞLASIN DİYOR YA..."

Armudun sapı üzümün çöpü derken geriye masanın bacağı kaldı.

Ne masası mı?

Hani birileri masaya dönülsün, görüşmeler tekrar başlasın diyor ya, o masa...

Masa falan yok kardeşim, her türlü çözüm girişimini patlattığı bombalarla havaya uçuran, her türlü görüşmeyi silah dayatmasıyla rayından çıkaran gözünü kan bürümüş bir anlayışla neyi görüşeceksiniz?

Demokrasilerde görüşme ve diyalog ne kadar değerliyse kan, silah, terör, şiddet o kadar kötüdür.

"HER SÖZÜ TERÖR ATEŞİYLE YAKIP YOK EDERSENİZ..."

Eğer siz görüşme ile dayatmayı ve şantaj ilişkisini birbirine karıştırıp her sözü terör ateşiyle yakıp yok ederseniz muhataplık vasfı falan bulamazsınız.

Terörden 40 yıldır büyük acılar çeken Türkiye, AK Parti iktidarıyla birlikte ezberleri bozacak, tabuları yıkacak şekilde çok boyutlu politikalar izledi. Bir yandan sessiz devrim denilen reformlarla sosyal restorasyonu sağlamaya çalışırken diğer yandan terör belasından kurtulmak için etkin güvenlik politikalarından görüşmeye kadar birçok yolu devreye koydu. AK Parti hükümetleri, dönemin ruhuna uygun olarak hareket etti ve kendi sorununu kendi iradesiyle çözmek için farklı inisiyatifler geliştirdi ama küresel güçler enstrüman olarak kullandıkları terörün bölgesel denklemden çıkmaması için her yola başvurdu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.