Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

Alçı: PKK'ya desteği çözüm süreci kesti!
Gazeteci - yazar Nagehan Alçı, son dönemde yaşanan terör saldırılarını çözüm süreciyle ilişkilendirmeye çalışan çevrelere tepki gösterdi. A Haber'de Söz Teması programına katılan Alçı, "Halkın PKK'ya desteğini kesmesinin nedeni çözüm sürecidir. Bu süreci karalamaya çalışanlara prim vermeyelim" dedi.

Alçı şunları söyledi:

"SALDIRILARI SÜRECE BAĞLAYAMAZSINIZ"

"Bugün bu tabloyu çözüm sürecine bağlayıp, çözüm sürecini karalamak, çözüm sürecini bütün bu olanların sebebi ilan etmek tavrı bence fevkalade rahatsız edici, maksatlı ve çözüm süreci başladığında da aslında bir barış istemeyen, Türkiye'de gerçek anlamda demokratikleşmenin hep altını oymaya çalışan isimler tarafından da özellikle dillendirilen bir tez.

PKK'YA DESTEK ÇÖZÜM SÜRECİYLE KESİLDİ

Çözüm süreci ilk defa bu ülkede bence en cesur süreçti, şimdiye kadar Cumhuriyet tarihi boyunca atılabilecek en cesur adımdı. Sonunda birtakım sıkıntılar baş göstermiş olabilir ama çözüm süreci ortamında ilk defa bölge halkı gerçek anlamda barışı, ateşkesin ne olduğunu, silahların olmadığı çatışmasızlık ortamının ne olduğunu gördü. Bugün böyle PKK'nın tam anlamıyla bir taşeron örgüt olarak ortaya çıkıp, ortalığı kana bulamak istemesi ve arkasına kitleleri takmak istediğini beyan etmesine rağmen peşinden kimsenin gelmemesinin yegane sebebi çözüm sürecidir.

ÇÖZÜM SÜRECİNİ KARALAMAYIN

Çözüm süreci nedeniyle Kürt vatandaşlarımız 'Bu böyle olmak zorunda değil, biz aslında iyi de yaşayabiliyormuşuz' dediler. Bugün sokağa çıkmıyorlar. HDP Eşbaşkanı Demirtaş defalarca sokağa çağırıyor, insanların cebine düdük koyuyor; bir kişi çalmıyor, bir kişi sokağa çıkmıyor. Çözüm sürecine yönelik birtakım belki uygulamada farklılıklar yapalım bir sonraki aşamada ama çözüm sürecini karalamaya çalışanlara lütfen prim vermeyelim."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.