Öne Çıkanlar türkiye ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye terörist

Almanlar Sultanahmet'teki patlamayı önceden biliyor muydu?
Güne İstanbul Sultanahmet'teki patlama damgasını vurdu! Patlamanın ardından akıllara Cuma günü Alman gazetesi Frankfurter Rundschau'nun haberi geldi. Habere “Türkiye'nin büyük kentlerinde yeniden bombaların patlaması an meselesi gibi görünüyor” satırları damgasını vurmuştu...

Alman medyasında yayınlanan bu haberden 4 gün sonra İstanbul'un kalbinde bomba patladı. Peki Almanlar bu saldırının istihbaratını daha önceden almış mıydı? Yoksa büyük kentlerdeki yeni bir saldırının "an meselesi" olduğu tahminden mi ibaretti?

İşte Frankfurter Rundschau gazetesi Güneydoğu'da PKK'ya yönelik devam eden operasyonları haber yaparken kullandıkları o ifadeler;  

“Türkiye'de Kürt sorununda şiddetin tırmanmasının sorumlusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Geçen yaz, bizzat kendisinin başlattığı PKK ile barış sürecini gerekli olmadığı halde bitirdi. İslamcı-muhafazakar AKP hükümeti operasyonlara bütün teröristler öldürüldüğü ya da yakalandığı zaman son vereceğini duyurdu. PKK ise saldırılar düzenleme tehdidinde bulunuyor ve Türkiye'nin büyük kentlerinde yeniden bombaların patlaması an meselesi gibi görünüyor. Bu mutlaka kırılması gereken bir kısır döngü. Özellikle AB buna ilgi göstermek zorunda. Ancak Avrupalı politikacılar sınırları koruyan biri olarak Erdoğan'ı eleştirmeye korkuyor görünüyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.