Öne Çıkanlar ışid Ebu Bekir El Bağdadi CNN muhabiri Galatasarayın teknik direktörü belli oldu Moira Orfei

Almanya'ya nota!

Dışişleri Bakanlığı, etkinliğin düzenlenmesini ve terör propagandasına izin verilmesini kınadı.

''TEPKİMİZİ KUVVETLİ ŞEKİLDE İFADE ETTİK''

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı,"Almanya'nın Köln şehrinde PKK terör örgütünün Almanya'daki uzantıları tarafından bir etkinlik düzenlenmesine ve burada terör propagandası yapılmasına izin verilmiş olmasını kınıyoruz. Tepkimiz Bakanlığa çağrılan Almanya'nın Ankara Büyükelçisi nezdinde kuvvetli şekilde ifade edilmiştir."

Açıklamada "festival adı altında düzenlenen söz konusu propaganda faaliyeti sırasında Almanya'daki mevzuata göre yasak olmasına rağmen, PKK terör örgütünün sembollerinin kullanılmasına, elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerinin açılmasına ve PKK'nın halihazırdaki elebaşılarından birinin de terörü öven mesajının okunmasına göz yumulduğu" belirtildi.

''ALMANYA'YI İLKELİ DURUŞA DAVET EDİYORUZ''

Yapılan yazılı açıklamada Almanya ilkeli duruşa davet edildi ''Almanya'nın terörle mücadelede izlediği bu çifte standartlı tutum, terörizmle küresel mücadele adına kaygı vericidir. Almanya'yı terörün her türüne karşı ilkeli bir duruşa davet ediyoruz.'' ifadelerine yer verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İhsan 7 yıl önce

Köpekler efendilerinin sözünü dinler, onların efendisi ABD ve İngiliz'ler. Boşuna nefes tüketmektir "hoşt" demek.