Öne Çıkanlar rusya haber abd Yasemin Öney Cankurtaran ferhat yüksel

Andy-Ar, AB ile müzakerelerin durdurulmasını halka sordu

Andy-Ar, anket katılımcılarına "AB’ye üyelik müzakerelerinin durdurulması Türkiye için olumlu mu olumsuz mu?" diye sordu.

Katılımcıların yüzde 47.4’ü 'Hayır olumlu değil' derken, yüzde 44.3’ü ‘Evet olumlu’cevabını verdi. Katılımcıların yüzde 7.7’si ise ‘Fikrim yok, bilmiyorum’ dedi.

AK PARTİ İLE MHP SEÇMENİ OLUMLU BAKIYOR

Seçmenlere göre dağılıma bakıldığında ise AK Partili seçmenin yüzde 58.6’sı, MHP’li seçmenin ise yüzde 54.2’si müzakerelerin durmasını ‘olumlu’ olarak görüyor.

CHP İLE HDP SEÇMENİ OLUMSUZ YORUMLUYOR

CHP’li seçmenin yüzde 75.5’i, HDP’li seçmenin ise yüzde 81.9’u müzakerelerin durmasını ‘olumsuz’ olarak yorumluyor.

Katılımcıların yaşına göre belirttiği tercihte ise 35-44 yaş grubunun yüzde 53.9’u, 25-34 yaş grubunun ise yüzde 48.2’si müzakerelerin durmasına ‘olumlu’ bakıyor. Buna karşın 55 yaş üstü grubun yüzde 54.1’i, 45-54 yaş skalasındakilerin yüzde 50.9’u görüşmelerin durmasını ‘olumsuz’ olarak belirtiyor.

Cinsiyete göre dağılımda ise erkeklerin yüzde 49.7’si müzakerelerin durmasına ‘olumlu’ derken, kadınların yüzde 50.9’u ‘olumsuz’ yönünde fikir beyan ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yağız 7 yıl önce

Hadi len, sokar ım sizin anketinizede, ab nizede, istemiyoruz...