Öne Çıkanlar rusya haber abd terörist başı EKREM İNCEL

Ankara'da büyük tehlike! 100'ü bombacı 450 IŞİD'ci!
Ankara’da, geçen yıl 10 Ekim’de 102 kişinin hayatını kaybettiği tren garı saldırısının ardından ikinci bir saldırı planlayan IŞİD'e yönelik 30 Aralık’ta düzenlenen operasyon kapsamında canlı bombalar Musa Canöz ve Adnan Yıldırım gözaltına alınmıştı.


Habertürk’ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, Kızılay ve Sakarya’da bulunan eğlence merkezleri ile TBMM, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Lojmanları, Harp Okulu, Etimesgut Zırhlı Birlikler ve Caferilere ait bir camiye yönelik keşif yaparken tespit edilen iki IŞİD'cinin yılbaşı kutlamalarını hedef alan bir saldırı planladığı belirlenmişti.

İstihbarat ve terör ekiplerinin operasyonu sonucu gözaltına alınıp çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan bombacıların kaldığı hücre evinde patlatılmaya hazır 5’er kilogramdan 3 ayrı bomba düzeneği bulunmuştu.

DEMİR PARÇALARI

Bomba İmha ve İnceleme Şubesi ekiplerinin yaptığı kriminal inceleme sonucunda 1’i intihar yeleği 2’si sırt çantasına yerleştirilecek şekilde hazırlanan bombaların amonyum nitrat, TNT patlayıcılarla hazırlandığı belirlendi.

Yapılan ayrıntılı incelemede, patlayıcıların etkisini artırmak için bomba düzeneğinin etrafının inşaatlarda kullanılan 6’lık olarak bilinen demir çubuklarla güçlendirildiği ortaya konuldu. Bombaların içine de ‘çapa’ olarak tabir edilen demir parçalarının yerleştirildiği saptandı. Demir parçalarının, patlama sırasında bilyelerden daha yüksek kesici ve delici özelliğe sahip olduğu belirtildi.

Ankara'dan IŞİD'e katılan 450 kişi

IŞİD'in Ankara yapılanması da istihbarat raporlarında ayrıntılı olarak yer aldı. IŞİD’in Ankara’da 8 ayrı grup altında örgütlendiği istihbarat raporlarına yansıdı. Bu gruplar şöyle: Samanpazarı 1, Samanpazarı 2, Tatlıbal 1, Tatlıbal 2, Sincan (Abdülkadir Ercan), Gölbaşı, Gezenler ve Finansçılar.

Belirlenen 8 gruba mensup toplam 450 kişi bulunduğu öğrenildi. Bu isimlerin önemli bölümünün Suriye’de çatışma bölgelerinde bulunduğu da raporlara yansıdı. Bu kişilerden 150’sinin Ankara’daki yakınları ile dönem dönem irtibat kurdukları da tespit edildi. 8 ayrı gruptan Suriye’de bulunan 100’ünün IŞİD’in başkent olarak kabul ettiği Suriye’nin Rakka şehrinde bomba eğitimi aldığı da belirlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.