Öne Çıkanlar türkiye ışid terörist YÖK IŞİD kara operasyonu

Ankara'daki saldırının şifreleri! Bombaları kim patlattı...

Akşam Gazetesi yazarı Emin Pazarcı bugünkü köşe yazısında Ankara’daki saldırının arka planını ele aldı. Pazarcı saldırıyı kimin yapmış olabileceğini irdeledi.

 

Pazarcı saldırının yapıldığı mitingden hemen önce PKK’nın ilk olarak tek taraflı ateşkes yapacağı yönündeki haberlerle  “biz barış istiyoruz, savaşı isteyen devlettir” yalanını yaymaya çalıştığını savundu.

 

Ve kurgulanan komplodaki ikinci adım.. Pazarcı’nın dikkat çektiği bir diğer nokta Ankara’daki mitingin adı. Mitingin adının “Teröre lanet” değil de “Barış mitingi” olmasının manidar olduğunu söyleyen Pazarcı “bu mitingin zaten ne anlama geldiği biliniyor” açıklamasını yaptı. Saldırıdan önce kullanılan sloganında “barışa bomba” olduğunu hatırlattı.

 

Pazarcı saldırıdan sonra yapılan açıklamaları da köşesine taşıdı. Bombalar patladıktan hemen sonra HDP lideri Selahattin Demirtaş’ın devleti; DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun ise polisi suçlamasının planın birer parçası olduğunu savundu.

 

Bu saldırının bir provokasyon olduğunu iddia eden Pazarcı, 7 Haziran seçimlerinden önce Diyarbakır’da düzenlenen saldırının ve seçimlerden sonra yapılan Suruç katliamının da bu eksende gerçekleştirildiğini, bu saldırılarla teröre meşru zemin yaratılmaya çalışıldığı ve seçim sonuçlarının etkilenmek istendiği vurgulandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.