Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap ıkby

Ankara'daki saldırıyı önceden bilenler gözaltında! Peki IP numaralarını ABD mi sızdırdı?


Ankara’daki canlı bomba saldırılarını önceden bilen şahıslar gözaltına alındı.

Başkent Ankara’daki patlamayı önceden bilen ve saldırıdan saatler önce “bomba Ankara’da patlayacak” tweet’i atan iki şahıs polisler tarafından yakalandı.

Türk yetkililer Twitter’dan “Dinebereday”, “Pir Ozan Abdal” ve @GoranMetsayan hesaplarının IP adresini istemiş ancak “özel hayata müdahale” gerekçesiyle şirket IP adreslerini vermeye yanaşmamıştı. “Dinebereday” isimli kullanıcının Selahattin Demirtaş'ın sosyal medya danışmanı olduğu söyleniyordu.

IP ADRESLERİNİ KİM VERDİ?

Aradan 36 saat geçtikten sonra IP adreslerini Twitter Türk yetkililere ulaştırdı ve gözaltılar gerçekleşti. Bir diğer iddiaya göre de Twitter, IP adreslerini vermeyince devreye Washington girdi. IP adreslerini öğrenen Amerikan yönetimi bu bilgiyi Türk makamlarıyla paylaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.