Öne Çıkanlar rusya haber abd Yasemin Öney Cankurtaran ferhat yüksel

Ankara saldırısında flaş gelişme!

Ankara'da 37 kişinin can verdiği bombalı saldırının ardından Eskişehir merkezli, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda Eskişehir'de 12, İstanbul'da ise 2 kişi gözaltına alındı.Eskişehir Valisi Güngör Azmi Tuna, bir szoru üzerine "Bu kişilerin Ankara'daki patlamayla bağlantısı araştırılıyor" yanıtını verdi.

ESKİŞEHİR VE İSTANBUL'DA EŞ ZAMANLI OPERASYON

Vali Güngör Azim Tuna, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerinin bu sabaha karşı Eskişehir ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon yaptıklarını söyledi. Operasyonda Eskişehir'de 12, İstanbul'a da 2 kişinin gözaltına alındığını açıklayarak şöyle konuştu:

TOPLAM 14 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

"Arkadaşlarımız bir süredir üzerinde çalıştıkları konuyu operasyona dönüştürmüş durumda. Eskişehir'de 12, İstanbul'da 2 olmak üzere toplam 14 şüpheli gözaltına alındı. Adli işlemleri sürüyor. Şahıslar bir süredir terör örgütünün propagandasını yapan bu konuda teröristlere sahiplenmeye çalışan, bu manada değişik eylemler içerisinde olan kişilerdi. Bu noktada şu anda işlemleri devam ediyor. Son menfur saldırı aslında aynı olayın uzantısı olarak ülkemizin huzur ve birliğini bozmaya yönelik eylemdir. İşin içinde terör örgütü vardır. Bu kapsamda Eskişehir için sevindirici olan; yakalanan kişilerin hiç birinin Eskişehir nüfusuna kayıtlı olmamasıdır. Genelde dışarıdan gelen kişiler, öğrenciler ve bu kapsamda olan şahıslar. Adli işlemler devam ediyor. Biz her türlü tedbirimizi aldık. Halkımızın huzur ve güvenliği için arkadaşlarımız çalışıyor."

GÖZALTINA ALINANLARIN EVLERİNDE ÇOK SAYIDA ÖRGÜTSEL DÖKÜMAN

Eskişehir Valisi Tuna, gözaltına alınanların evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçirildiğini de bildirdi. Tuna, bir gazetecinin "Bu kişilerin Ankara'daki patlamayla bir ilgisi var mı?" sorusuna "Bağlantısı araştırılıyor" yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.