Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Ankara'yı kana bulayan saldırganlar IŞİD üyesi çıktı! İşte detaylar...

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ankara’yı kana bulayan saldırganlarla ilgili “örgüt bağlantıları var” açıklamasının ardından iki canlı bombanın da IŞİD üyesi olduğu kesinleşti.

KİMLİKLERİ NEDEN AÇIKLANMIYOR?

Saldırganların Güneydoğu nüfusa kayıtlı olduğu öğrenildi. Ancak teröristlerin Türkiye ve Suriye bağlantılarının deşifre edilmesi için kimlikleri açıklanmıyor.

SURİYE BAĞLANTISI

Bombacılardan birinin Suriye’de IŞİD saflarında savaştığı belirlendi. Bu bilgi “acaba saldırı Suriye’de mi planlandı” sorusunu akıllara getirdi. Sözcü Gazetesi’ne göre canlı bomba 28 Ağustos’tan beri aranıyordu.

PATLAYICI İLE İLGİLİ DETAYLAR

Teröristlerin etkisi yüksek olması için yüzlerce bilyeyi TNT’nin içine yerleştirdiği açıklandı. Ayrıca parçalanmış cesetler arasında iki adet Rus tipi F-1 savunma el bombasının maşası bulundu. Aynı tür maşanın, 20 Temmuz’da IŞİD tarafından gerçekleştirilen Suruç saldırısında kullanıldığı belirtilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.