Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu ferhat yüksel Ulaş Ansın Akbaş Süha Tarık eyfel kulesi IŞİD; eyfel kulesi yıkıldı

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, AP başkanlığı için üçüncü kez aday olmayacağını, bunun yerine gelecek yıl Almanya Federal Meclisi seçimlerine katılacağını açıkladı.

Schulz, AP'de düzenlediği basın toplantısıyla aldığı kararı duyurdu. Son aylarda geleceğiyle ilgili çok fazla spekülasyon yapıldığını söyleyen Schulz, "Kararımı verdim, AP başkanlığı için üçüncü dönem aday olmayacağım. Gelecek yıl Almanya Federal Meclisi seçimlerine partim adına katılacağım" dedi.

BAŞBAKANLIK YA DA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI

Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) üyesi olan Schulz, dışişleri bakanlığı ya da başbakanlık için mi yarışacağına dair bilgi vermedi.

FAVORİ ADAY GÖZÜYLE BAKILIYOR!

1994 yılında üyesi olduğu AP'nin 2012 yılından beri başkanlığını yapan Alman siyasetçi, SPD'nin favori başbakan adayı olarak öne çıkıyor.

Son anketler de Schulz'un SPD Başkanı Sigmar Gabriel'den daha popüler olduğunu gösteriyor.Almanya Başbakanı Angela Merkel, 20 Kasım'da dördüncü kez başbakanlık için yarışacağını açıklamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.