Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş ittihat terakki salyangoz kremi gün zileli

Arınç'tan flaş 'Kayyum' açıklaması! Erdoğan'la gemileri yakan Arınç neler söyledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gemileri yakan eski başbakan yardımcısı Bülent Arınç, Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanmasıyla ilgili açıklamalar yaptı. Peki Arınç neler söyledi? Arınç AK Partililerle arasında esen sert rüzgarları dindirecek bir açıklama yaptı mı? İşte yanıtı...

 

  

 

AK Parti'nin seçim çalışmalarına destek vermek için Şanlıurfa’ya gelen Bülent Arınç, Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanması kararına ilişkin yaptığı açıklamada Sermaye Piyasası Kurulu’nun bağımsız bir kuruluş olduğunu söyledi ve şu ifadeleri kullandı;

 

"Hükümette başbakan yardımcılığı yapmış bir siyasetçi olarak söyleyeceğim şudur; Öncelikle bildiğim kadarıyla 22 şirket var ve bunların hepsi SPK denetiminde. SPK bildiğiniz gibi hükümete doğrudan bağlı bir kuruluş değil. Bağımsız bir kuruluş, düzenleyici ve denetleyici bir kuruluş. SPK'nın gördüğü lüzum üzerine Sulh Hakimliği de kayyum atanmasına karar vermiş. O da bir mahkeme biliyorsunuz, yargı da bağımsız yani biz yürütmeyi temsil ettik. Bugün de hükümetimizi temsilen seçim çalışması yapıyoruz. Sermaye Piyasası Kurulu gibi bağımsız ve özerk bir kuruluşla sulh hakimliği gibi yargının bir kurumunun verdiği kararlara söyleyecek bir şeyimiz yok."

 

Yargıya ait verilmiş kararlara itiraz mercilerinin bulunduğunu anımsatan Arınç, her kurumun kendini savunma hakkı olduğunu ifade etti.

 

"Olaydan üzülmek veya üzülmemek konusu değil ama sürecin doğrudan hükümetimizle veya bakanlıklarımızla bir ilişkisi yok. Tabii adalet ve adaletsizlik konusuna gelince bizim partimizin ilk adı adalettir. Biz adaleti önemsiyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi, hükümet veya parti olarak hep adaletten ve haktan yanadır. Adaletsizlik ve haksızlık yapamaz, yapmak istese de yapamaz. Buna inancı müsaade etmez. Eğer bu süreç içerisinde adaletsizlik ve hukuksuzluk varsa bunun için başvurulacak yerler de bellidir. Hukukta konuşulacak ve tartışılacak bir konuda ben sadece adaletten yana olduğumu ifade etmek isterim. Adaletin tam tecellisini isterim. Bu konuda hukuksuzlukların yapılmamasını dilerim. Bunları da yargı mutlaka yerine getirecektir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.