Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş salyangoz kremi gün zileli deniz yücel cemil bayık

Aselsan PKK'nın EYP'lerini imha edecek robotu geliştirdi
Aselsan terör operasyonları sırasında güvenlik kuvvetlerini en çok zorlayan unsurlardan biri olan el yapımı patlayıcıları (EYP) için bir sistem geliştirdi. Hendekler, barikatlar, yol kenarları ve teröristlerin terk ettiği evlere döşenen EYP'leri imha edecek robot, EFES 2016 tatbikatında tanıtıldı. Aselsan 'ın EYP Tespit ve İmha Sistemi (ETİ) Nurol Makina'nın geliştirdiği 4X4 tekerlekli zırhlı araç 'Ejder Yalçın'ın kulesine takılan teleskopik kol ile EYP uzaktan tespit ve imha ediyor. Sistemde EYP'yi tespit için hassas metal detektörü ve yeraltı radarı (GPR) kullanılıyor. Bu özel radar, yeraltının sığ tabakaları olarak bilinen ilk 40 metre'yi rahatlıkla inceleyebiliyor. Radar yeraltında ışık hızına yakın bir süratle hareket eden elektromanyetik dalgaların yolculuk sürelerinin nano saniye mertebesinde ölçerek yabancı ve tehlikeli cismi tespit ediyor. Araç üzerinde ayrıca, ACAR kara gözetleme radarı, elektro optik sistem ve keskin nişancı tespit sistemi de bulunuyor..

8.5 METRELİK ROBOTLUK KOL



Ejder Yalçın'a 8.5 metrelik, 7 eksenli robotik kol takıldı. Uzaktan kumandayla kontrol edilen kol, 200 kg. ağırlık kaldırma yeteneği ile EYP'yi güvenli bir şekilde uzaktan imha edebiliyor. İmha işlemine uzaktan müdahale edilmesini engellemek üzere araçta yine Aselsan üretimi olan telsiz ve cep telefonlarını etkisiz hale getiren 'Gergedan' elektronik aktif köreltme/karıştırma sistemi de kullanılıyor..

Yeniakit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ergün Ermiş 8 yıl önce

İCAD EDENLERDEN ,BU İCAD DA EMEĞİ GEÇEN HERKESTEN SLLAH RAZI OLDUN

Avatar
Metin 8 yıl önce

Ke-mal kızmasın

Avatar
Müslüm kılınç 8 yıl önce

Bunu yapan mühendislerimizin ellerine sağlık

Avatar
mehmet keskin 8 yıl önce

Allah razı olsun yapan ve yaptıran başganım rte

Avatar
miralay 8 yıl önce

İstemezükçüler:Yaw arkadaş ne gereği var diyecem hemmen bana biliyoruz kem mal bey sen hiç bir şey yapmamızı zaten istemez sün. diyecekler. İstemüzük olarak başbakan seçilirsem arkadaşlar ben bu gibi makinaları israil den getürteceğim. Adamlar niye yalan söyleyim bana iyi bakıyler.

Avatar
Ahmet 8 yıl önce

Bu sistem Amerikan ordusunda vardı bagdatta kullandılar çok işlerine yaradı bizede olması gurur verici. Çok işimize yarayacak hayırlisi