Öne Çıkanlar kırmızı halı Libya Karşıyaka Mezarlığı Gençlerbirliği-Beşiktaş cumhuriyet ata lira ne kadar

Asfalt santrali kurulumu

Pek çok farklı noktada kurulabilen asfalt santralleri, yüksek kalitede ürünler üretebilmek adına tasarlanırlar. Peki, Asfalt santrali kurulumu nasıl gerçekleşir? Sabit (Batch) Asfalt Plent nasıl çalışır? Mobil Asfalt Plenti nasıl kurulur? Kontinü (Sürekli) Tip Asfalt Plentleri nerelerde kullanılır? Bunlar ve benzeri sorularınız ve cevapları için yazımızı okumaya devam ediniz.

Sabit (Batch) Asfalt Plent

Bir Asfalt santrali kurulumu, ihtiyaca göre ürünlerin seçimi sonucunda gerçekleşir. İhtiyaçtan fazla üretim yapmak, yüksek maliyetlere sebebiyet vereceği için bu iş, doğru yapılmalıdır. Sabit (Batch) Asfalt Plent santrali tercih eden belediye ve şehir mühendisleri, uzun soluklu işlerde yüksek kalitede ürün temin edebilmeyi isterler. Tek seferde yüksek kalite ve miktarda asfalt üreten bu tesisler, taşınması zor ve maliyetli santrallerdir. Bu yüzden, kısa süreli ve dar alanlarda yapılacak işler için uygun değillerdir.

Mobil Asfalt Plenti

Asfalt santrali kurulumu öncesinde yapılacak olan değerlendirme, tek seferde ne kadar asfalta ihtiyaç olduğu ve projenin ne kadar uzun süreceği ile doğru orantılı çalışır. Her model, farklı kullanım şekilleri ve alanları için hizmet vermek üzere tasarlanır. Mobil Asfalt Plenti modelleri, kısa vadede ve dar alanlarda yüksek kaliteli işler yaparlar. Mobil olmanın en büyük avantajı elbette, başka bir noktaya kolay şekilde taşınır olmasıdır. Böylece, lojistik maliyetleri yüksek oranda azalır. Ayrıca dar noktalara erişim kolaylaşacağı için ekstra işçi maliyetinden de kurtulmuş olursunuz.

Kontinü (Sürekli) Tip Asfalt Plentleri

Pek çok belediyenin kullandığı asfalt santralleri, ihtiyaca uygun olarak seçilirler. Asfalt santrali kurulumu uzun ve maliyetli bir iş olduğu için doğru santral seçimi, çok büyük öneme sahiptir. Kontinü (Sürekli) Tip Asfalt Plentleri sayesinde, tek bir noktadan çıkacak sürekli asfalt üretimi sağlanmış olur. Tek seferde üstün kalite ve çok yüksek miktardaki asfalt ile birden fazla proje yönetilebilir. Çift miksere sahip bu modeller, santralin dışında bulunan haznede en uygun kıvam ve esnekliğe ulaşana dek sürekli karışmaya devam ederler. Bu sayede en iyi kalitede asfalt üretimi sağlanır. Dar alanlar ve kısa süreli projeler için kullanımı uygun değildir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.