Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

ASKAN MAKİNA SFERO DÖKÜM VE PİK DÖKÜM

ASKAN MAKİNA SFERO DÖKÜM VE PİK DÖKÜM

Sfero döküm nedir?

Sfero döküm, özellikle güçlü bir yapı, darbelere karşı direnç ve uzun bir hizmet ömrü sağlamak için dökümden önce özel olarak magnezyumla işlemden geçirilen (birleştirilen) benzersiz bir dökme demir türüdür.

 Çeliğe alternatif olarak önerilen sfero grafitli dökme demirin kullanımı, yüksek uzama özelliklerinden dolayı zaman içinde artmıştır. K.G.D. Demirde çeliğe en yakın uzamayı sunan üretim ve maliyet açısından daha cazip hale gelmeye başlıyor.

Sfero birçok dökümhane bu malzemeyi yurt dışına başarıyla dökmüştür. Ülkemizde araştırma ve geliştirme çalışmaları devam etmekte, hatta bazı firmalar üretime başlamıştır. Kısa sürede bu işler uygun verim ve maliyet açısından ticari dökümhanelerde daha çok tercih edilecektir. Bu sayede sadece sfero dökümün yerini almakla kalmayacak, aynı zamanda yüksek uzama ve yüksek mukavemetin gerekli olduğu parçalarda çeliğin yerini bile alacaktır.

Pik döküm nedir?

 Pik döküm dökme demmir türüdür.  Malzeme mühendisliğinde dökme demir yerine gri dökme demir veya lamelli (filament) dökme demir terimleri kullanılır.  Domuz eti yeniden pişirilir ve kubbelerde şekillendirilir, böylece dökme demir veya döküm olarak bilinen malzeme elde edilir. Dökümhanelerde kullanılan pigmentler genellikle kullanım alanlarına göre sınıflandırılır.

dökme demir; Yüksek karbon içerikli bir yüksek fırından, önceden hazırlanmış bir kalıba karbon içeriği azaltıldıktan veya sıvı metale uygulandıktan sonra dökülen döküme verilen isimdir. Dökme demir, içindeki karbon içeriği çeşitli şekillerde azaltıldıktan sonra külçe şeklinde dökülmektedir.

Demir cevherinin yüksek fırında veya başka bir değirmende eritilip indirgenmesiyle elde edilen, kum veya metal kalıplarda katılaştırılan ve bileşik bileşiminde %2'den fazla karbon içeren demir-karbon metali, dökme demir denir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.