Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

"Askerimizi NATO tatbikatından çektik"

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları

İl kongrelerimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kongrelerimizde görevlerini devredecek arkadaşlara hizmetleri için teşekkür ediyorum. AK Parti demokrasiyi harmanlamayı başarabilen bir parti olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Mesele memleket olduğunda tüm arkadaşlarımız takdire şayan bir sorumlulukla hareket etmişlerdir.

SAKIN HA DEDİKODULARA KULAK ASMAYIN

Biz eser üstüne eser koydukça halkımız da bizi desteklemeye devam edecektir. Bizi diğer partilerden ayıran da budur. Ben özellikle şu anda karşımda bulunan yol arkadaşlarımı uyarıyorum sakın ha dedikodulara, fiskoslara kulak asmayın. Biz işimize bakacağız, ülkemizde yapacağımız çok iş var. Biz kendimize inandıkça milletimizin milletimizin bize olan sadakatı da o kadar artacaktır. Tek yapmamız gereken kendi içimizdeki birliği, beraberliği, kardeşliği ve bununla birlikte milletimizle olan bağımızı güçlendirmektir. Önümüzdeki 1, 1.5 yıllık süreci çok iyi değerlendirdiğimiz de seçimlerde hedeflerimize ulaşmamamız için hiçbir neden yoktur. AK Parti'nin Genel Başkanı olarak ben sizlere güveniyorum. 

SON TERÖRİST ÖLDÜRÜLÜNCEYE KADAR DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye içeride ve dışarıda çok zorlu bir mücadele yürütüyor. Daha dün Irak'ın kuzeyinde terör örgütüne yönelik operasyonlarda 2 askerimizi şehit verdik. Rabbim tüm şehitlere rahmet eylesin. Terör örgütünü sınırımızın her iki tarafında da rahat bırakmıyoruz, rahat bırakmayacağız. Onları inlerine kadar takip ediyoruz, edeceğiz. Operasyonlar kesintisiz sürüyor. O bölgede yoğun kar var, yoğun bir kış var ama silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, güvenlik korucularımız bu temasları aynı kararlılıkla devam ettiriyor. Son terörist de imha edilene veya teslim olana kadar bu operasyonlar devam edecektir. 

FETÖ MESAJI: ACIRSANIZ ACINACAK DURUMA DÜŞERSİNİZ

FETÖ ile ilgili davalar yavaş yavaş neticelenmeye başladı, elde edilen bilgiler ışığında yeni operasyonlar da devam ediyor. Kazıyana kadar bize durmak yok. Asla ara vermek yok. Hangi kurumumuzda varsa, askerimizde, polisimizde, bakanlıklarımızda, yargıda nerede varsa temizlemeye devam edeceğiz. Onların inlerine girdik zaten. Hep söylüyorum acırsanız acınacak hale gelirsiniz. 

AFRİN'İ TEMİZLEMEMİZ GEREKİYOR

İdlib operasyonu planlandığı şekilde sürüyor. Türkiye, Rusya ve İran olarak ortak bir tutum geliştirme noktasında mesafe katettik. 22 Kasım'da Soçi'de biraraya geleceğiz. Afrin bizim için çok önemli sınırdaşımız konumunda. Afrin'i terör örgütü PYD'den temizlememiz gerekiyor. Amerika'nın Suriye krizi başladığından beri verdiği sözlerinin büyük bir bölümünü tutumaması hayal kırıklığı olmuştur. Afrin'de aynı oyuna gelmek istemiyoruz

ABD'YE TEPKİ: NE YAPTINIZ YA!

Çok kolay çözebileceğimiz nice sorun Amerika tarafından ısrarla çıkmaza sürüklenmiştir. Rakka, Mümbiç, Deyrizor böyledir. Bu işi beraber halledelim dediğimiz zaman önceki yönetim, endişe etmeyin demelerine rağmen, Obama kaç kere bu sözü vermiş olmasına rağmen bu sözü tutmamıştır. Ardından gelen yönetim; "Terör örgütü YPG'nin, artık orada biz YPG ile değil, SDG ile işbirliği yapıyoruz". Yapmayın. Bütün bunlar ortada. Siz 12 bin kilometre uzaklıktan acaba Suriye'ye niçin geliyorsunuz? Neden? Bu soru sorulmaz mı? Bana vatandaşım soruyor. DEAŞ'la mücadele. Başlık bu. Ne yaptınız ya? DEAŞ'a bol bol dolar ödediniz. Benim askerim, ÖSO kahramanca mücadelesini verdi. 2000 kilometrekarelik alan DEAŞ'tan böyle temizlendi. Öbürleri ise zafer işaretleri ile onları dolar ödemek suretiyle uğurluyorlar. Daha önce bütün bunlarla ilgili uyarıları nerede, kim, nasıl, ne yaptı, hepsini bildirdik.  

NATO TATBİKATINDAN ASKERİMİZİ ÇEKTİK

Amerika'nın bu örgütler üzerinden hayata geçirmeye çalıştığı senaryonun farkındayız. İttifak başka bir şey ama bu müttefikliğe sığmayacak hareketleri yapmak başka bir şey. Kusura bakmayın yanlışları söyleyeceğiz. Son olarak dün, Norveç'te bir durum oldu. Düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar ve Atatürk'ün ismi bir tarafta da şahsımın ismi var. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB'den sorumlu bakanımız da Kanada yolundaydılar. Bizi yoldan aradılar, böyle böyle dediler. Bu da NATO tatbikatı. 40 askerimiz var. Biz bu askerimizi çekme kararı verdik. Çekiyoruz dediler. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi çekin dedik. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.