Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir California diyarbakır tam tasdik

Avrupa'dan Türkiye itirafı

Avrupa Parlamentosu Türkiye uzmanları, 'PKK terör örgütüdür. Teröre karşı tavrımız daha dengeli olmalı' dedi.

Avrupa Birliği'nin (AB), yasama organı Avrupa Parlamentosu'nun (AP), Fransa'nın Strasbourg kentindeki Genel Kurul toplantıları sona erdi. AP'nin Türkiye uzmanları genel kurul toplantıları sırasında itiraf niteliğinde açıklamalar yaptı.

Avrupa Parlamentosu Avrupa İçin Liberaller ve Demokratlar Birliği Grubu milletvekili Alexander Graf Lamsdorff, PKK'nın en net ifadeyle terör örgütü olduğunu belirtirken, Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü, Sosyalistler ve Demokratları Birliği Hollanda milletvekili Kati Piri ise mülteciler konusunda Türkiye'nin sarf ettiği çabaların çok geç farkına varıldığını söyledi.

AP Türkiye uzmanlarının değerlendirmelerinden satırbaşları:

YAPTIKLARI TERÖRİZM

Avrupa Parlamentosu Avrupa İçin Liberaller ve Demokratlar Birliği Grubu milletvekili Alexander Graf Lamsdorff:
PKK'nın Türkiye içinde yaptığı kesin bir dille terörizmdir. Bunda hiç şüpheye yer verecek bir durum yok. PKK AB'nin terör listesinde. AB'de bazıları PKK'nin terör örgütü olmadığını düşünebilirler. Bırakın düşünsünler. Ama PKK bizim için terör örgütü! İkinci nokta da şu: PKK'nin Suriye kolu, DAEŞ'le mücadele ettiği için bu durum, Avrupa'da bazılarının PKK'ya kredi vermesine neden oldu. PKK da bu konuda imaj çalışması yaptı. Ama Türkiye'de yaşananlar bizim için çok net.

''KÜRT DEVLETİNE HAYIR''

Sınırlar, o sınırların muhatabı olan tarafların rızası olmadan hiçbir zaman değiştirilmemeli. Bu da, Kürt devleti sadece Ankara'nın rızası ile gerçekleşebilir demek. Biz Irak'ın sınırlarını korumaya çalışıyoruz. Bu da şu demek: Kürt devletine hayır!

''GEÇ FARKINA VARDIK''

Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü, Sosyalistler ve Demokratları Birliği Hollanda milletvekili Kati Piri:
Kendisini insan hakları bekçisi olarak gören AB'nin eski imajını geri kazanabilmesi çok çaba sarfetmesi gerek. Bazı üye ülkelerin sığınmacılar konusundaki tavırları inanılmaz. Slovakya Başbakanı, 'Müslüman olmayan Suriyelilere kapılarımız açarız' açıklamasını yaptı. Avrupa Parlamentosu'nda her siyasi partiden de bu yönde açıklamalar yapanlar oldu. Bu tür açıklamalar mide bulandırıcı! Bunu ne yazık ki AB'de çok duyduk. Artık 2016'da bu sorun çözülmeli. Türkiye'nin yaptıklarının ise çok geç farkına varıldı. Şimdi gerçek bir ortaklık için Türkiye'nin yükünü almak gerek.

AB VİZESİ KALKACAK

Avrupa Parlamentosu Hıristiyan Demokratlar Grubu Sözcüsü Alman milletvekili Renate Sommer: "Türkiye geri kabul anlaşması şartlarını yerine getirirse ki bu konuda bir hayli ilerledi, Türkiye'ye vize serbestliği verilecek. Türkiye ile müzakerelerin de bu yıl hızlanmasını bekliyoruz." dedi.  (Sabah) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.