Öne Çıkanlar rus tırları simon kjaer beşiktaş fenerbahçe maçının hakemi Ülke tv jon bon jovi serenay

'Ay yıldız' adasıyla çözüm
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının İzmir Körfez Geçişi Projesi, kentin ulaşım sorununa çözüm sağlamasının yanında yeni bir simgeyi de kente kazandıracak.

Projeye göre kuzeyde yer alan Çiğli'den başlayarak 4,2 kilometrelik köprüden gidecek hat, İzmir Körfezi'nde oluşturulacak ay ve yıldız motifli yapay adanın üzerinde 800 metre ilerledikten sonra 1,8 kilometre uzunluğundaki batırma tüp tünelle körfezin diğer yakasındaki İnciraltı'na ve Çeşme otobanına bağlanacak.

Böylece Çiğli ile Narlıdere arasında sahil yoluyla yaklaşık 65-70 dakika, çevre yoluyla ise 45 dakikalık yolculuk süresi, 10 dakikaya inecek. Ayrıca kentin iki yakasındaki en youn yerleşim bölgeleri olan Mavişehir ve Üçkuyular semtleri, 16 kilometrelik hatla tramvayla birbirine bağlanmış olacak.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, proje kapsamında körfezde ada oluşturulacağına işaret ederek, "İzmir'in içinde denize girilemiyor. Bu ada, özellikle orta ve dar gelirlilerin denize girebileceği, plajların oluşturulabileceği, inanılmaz güzel ve ender yerlerden biri haline gelebilir" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Arslan Ahmet. 8 yıl önce

Ne diyelim.
Firtinali Siyasi tartisismalarin arasinda,
Kabina sigmayan ligder ve liderlerin,
Ak Denize Bir kisrak basi gibi uzanan,
Guzel memleketimiz icin,
hayellerimize bile yetisemezler.sozu ile yikmaya calistigi,
hatilamakla......
G.M.K.Ataturk Un isareti ve Nahayi hedefi,
CAGDAS uygarlik duzeyine yaklasmanin,
Bir Sade yurtdas olarak,
Mutluluk huzur ve gururunu tadar ve Bir kere Daha yasariz.
__Bu hizemet ve eserlerin yapiminda,
Basda cumhurbaskanimiz R.T.Erdoganin israrli ve kararli tutumundan,
Sukran saygi ve sevgilerimizi belirtir,
Hukumete ve bu konuda emegi gecen, gececek Olan her birey E Basarilar dilerim.
Sonsuz Selamlar.
Allah yardimciniz, olsun.