Öne Çıkanlar abd operasyon terör örgütü haber diyarbakır

AYM’den  çifte standart
Casusluk suçlamasıyla tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün başvurusunu 81 günde sonuçlandıran ve tahliyesini sağlayan Anayasa Mahkemesi; Selam gazetesi Eski İmtiyaz sahibi Hasan Kılıç’ın başvurusunu 569 gündür işleme dahi almadı. Anayasa Mahkemesi; Selam gazetesi yazarı Mehmet Şahin’in başvurusunu ise 591 gündür sonuçlandırmadı.

CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL BAŞVURUSU

Can Dündar ve Erdem Gül’ün başvurusunu öne alan ve yaklaşık 3 ayda sonuçlandıran mahkemenin; Selam gazetesi sahibi ve yazarlarının başvurunu 19 aydır sonuçlandırmaması; “Bu nasıl inceleme.. 5 yıl cezaevinde tutuklu kalan Hasan Kılıç ve Mehmet Şahin’in başvurusunu 19 aydır işleme almayan Anayasa Mahkemesi, 3 ay tutuklu bulunan Can Dündar ve Erdem Gül’ün başvurusunu sonuçlandırıyor. Bu gazeteciler arasında ayrımcılık” dediler.  Hasan Kılıç 8 Ağustos 2014; Mehmet Şahin 17 Temmuz 2014 tarihinde Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuş ve “kişisel hakları”nın ihlal edildiği gerekçesiyle yeniden yargılanmalarını talep etmişlerdi.

HASAN KILIÇ 5 SENE TUTUKLU KALDI!

Selam gazetesi sahibi Hasan Kılıç ve Fatih Akıncılar Derneği Onursal Başkanı Mehmet Şahin; 28 Şubat sürecinde uydurulan ve varlığı 14 yıldır tespit edilemeyen “Tevhid-Selam ve Kudüs Ordusu” örgütü üyesi oldukları iddiasıyla tutuklanmıştı. Hasan Kılıç 5 sene, Mehmet Şahin ise 5 sene 3 ay cezaevinde kalmıştı. 

9 GÜNDE KARAR VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başvurusunu 681 gündür işleme almayan Anayasa Mahkemesi; iki akademisyenin başvurusunu ise 9 günde sonuçlandırmıştı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz; 24 Mart 2014 tarihinde Twitter’ın engellendiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme; 9 gün sonra 2 Nisan 2014 tarihinde başvurucuların lehine karar verdi. (Yeni Akit Gazetesi)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.