Öne Çıkanlar türkiye suriye erdoğan putin son dakika

Bakan Albayrak: Saldırı alıyoruz

Enerji Bakanlığı 15 Temmuz’dan sonra başlayan ve 2017 yılında da süreklilik arz eden bir dizi siber saldırılarla karşı karşıya... 


ELEKTRİK HATLARINA SALDIRIYORLAR


Daha önce bir çok ilde elektrik kesintilerine sebep olan sabotaj girişimleri aralıksız devam ediyor. 2015 yılında Türkiye’nin ulusal elektrik şebekesinde büyük bir sabotaj hazırlığında olduğu tespit edilen Siber korsanlar,  özellikle elektrik üretim ve iletim hatlarını kontrol eden sistemlere yönelik çok sayıda sızma girişimi gerçekleştirmişti. O günlerden başlayan ve halen devam eden saldırılar Türkiye tarafından tespit edildi ve tek tek engellendi. 
 

500 HACKER İLE ANLAŞMA İMZALANDI


Saldırılara karşı harekete geçti ve Türkiye geçtiğimiz günlerde de İçişleri Bakanlığı bünyesinde bilişim ve siber suçlarla mücadele için 500 beyaz hacker ile sözleşme imzaladı.


BAKAN ALBAYRAK: BİR YERLERİ RAHATSIZ EDİYORUZ DEMEKKİ


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2017 başından beri siber saldırı aldıklarını belirterek, "Dünyanın birçok yerinden saldırı alıyoruz. Madenlerle ilgili ciddi bir ihbar geliyor. Bir yerleri rahatsız ediyoruz demek ki." dedi.


YERLİ FİRMALARLA GÖRÜŞÜLÜYOR


Gerekli tüm tedbirlerin alındığının altını çizen Albayrak "Bunları her dakika, her gün söylemiyoruz ama tedbir alıyoruz, denetimi artırmaya çalışıyoruz. Türkiye'deki yazılım firmalarıyla görüşüyoruz. Yabancı yazılımlarla Türk yazılımları birleştirip bu konularla ilgili, siber güvenlik açısından hangi adımları atabiliriz bunları çalışıyoruz"diye konuştu..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.