Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Bakan'dan flaş Musul açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ortak basın toplantısında konuştu. Bakan Çavuşoğlu, devam eden operasyonlarla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Bize göre Türkiye'deki OHAL ile Fransa'daki OHAL arasında bir fark yoktur. Kapsamı da hedefi de aynıdır. Terör örgütlerini hedef almaktadır. Aynı şekilde, AİHS'ne getirdiğimiz kısıtlamalar da aynı kapsamdadır. Fransa'yı hedef alan teröristler hangi muameleyi görüyorlarsa Türkiye'de darbeyi yapanlar da hukuka teslim edilmiştir.

Fransa'daki ve Türkiye'deki OHAL, iki ülke vatandaşlarının özgürlüklerini de etkilememiştir.

Bizler devletiz, devlet ve kamu kurumları teröristler gibi davranamaz. Bu sürecin şeffaf olması da önemli. Avrupa Konseyi'ne düzenli şekilde bilgilendirmede de bulunuyoruz.

"UMARIM BU KARAR DA DÖNER"

Fransa'da senatoda kabul edilen ve ifade özgürlüğünü kısıtladığını düşündüğümüz konu ile ilgili de görüştük. Oylamada çok sayıda senatörün de bundan endişe duyduğunu fark ediyoruz. Az bir farkla geçti. İfade özgürlüğü ve hukukun üstünlüğü gibi demokrasinin temel değerleri Avrupa konseyi ülkeleri için önemlidir. Fransa Anayasa Konseyi'nin buna benzer bir kararını da çok iyi hatırlıyoruz, umarım bu karar da döner.

"EĞİTTİĞİMİZ GÜÇLER OPERASYONUN İÇİNDELER"

Şu anda devam eden Musul operasyonuna çok yönlü şekilde katkı sağlıyoruz. Eğittiğimiz Peşmerge güçleri ve yerel güçler de aktif şekilde operasyonun içindeler.

17 DEAŞ TERÖRİSTİ ÖLDÜRÜLDÜ

Dört F-16 jetimizle koalisyonun içinde de yer alıyoruz. Bu hava operasyonlarının nasıl yapılacağını koalisyonun içindeki ülkelerle birlikte askerlerimiz karar veriyor. Başika kampında bulunan kuvvetlerimiz Musul operasyonuna kadar 700'den fazla DEAŞ teröristini etkisiz hale getirmiştir. Cerablus bölgesindeki katkımız da ortada. Sanırım hiçbir ülke bu kadar DEAŞ teröristini tek başına etkisiz hale getirmemiştir. Musul operasyonu başladığı günden bu yana Fırtına obüsü atışları, tank atışları, havan atışları ile öldürdüğü terörist sayısı da 17'dir.

Hepimizin ortak hedefi Suriye ve Irak'tan DEAŞ'ı temizlemektir.

PKK İLE MÜCADELE

Irak'tan da bu güne kadar 300 bin civarında mülteci Türkiye'ye gelmiştir. Kuzey Irak'ta kurduğumuz 3 kampta da yerinden edilmiş insanlar yaşıyor. Yardımları da ulaştırıyoruz. Irak'tan çok sayıda PKK teröristi ülkemize geldi ve saldırıları gerçekleştirdi. Şimdi de Sincar'ı ikinci bir Kandil yapmak istiyorlar. Uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızı kullanarak PKK'nın Irak'taki yapılanmasına bundan sonra daha aktif müdahale edeceğiz.
Ayrault'un konuşmasından satır başları;

Sığınma talepleri de söz konusu olacaktır, bunları da tek tek ele almamız gerekiyor. Fransa'nın kendine layık bir şekilde hareket edeceğinden emin olduğunu söylemek isterim.

OHAL UYGULAMALARI

Yargılamada faillerin yargı kararını her zaman bir üst makama götürmek için yargı yolunun her zaman açık olması gerekir. Bu durum zaten bizler için OHAL ile ters düşen bir durum değildir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.