Öne Çıkanlar rusya son dakika haber terör terör örgütü

Balıkesir'de 'Paralel Yapı' operasyonunda 13 kişi gözaltına alındı
Balıkesir'de Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik düzenlenen operasyonda devletten aldıkları paraları usulsüz harcadıkları ve terör örgütüne para aktardıkları iddia edilen 13 kişi gözaltına alındı.

Projeler incelemeye alındı

Alınan bilgiye göre, Balıkesir'de Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve savcılıklara yapılan ihbarlar doğrultusunda başlatılan soruşturma çerçevesinde martta bazı dernek ve kamu kurumlarının hazırlayıp hayata geçirdiği milyonlarca liralık projeler incelemeye alındı.

Projelerde imzası bulunanalar gözaltına alındı

Hazırlanan bilirkişi raporları doğrultusunda projelerinde usulsüzlük olduğu iddiasıyla bir derneğe operasyon düzenlendi. Operasyonda, dernek yöneticisi ve projelerde imzası bulunan devlet memurlarından oluşan 13 kişi gözaltına alındı.

"Özel belgede sahtecilik"

Derneğin, projeler kapsamında aldığı 186 bin lirayı usulsüz harcadığı ve terör örgütüne para aktardığı öne sürüldü.

"Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet, Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet, güveni ve görevi kötüye kullanma, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik" suçlarında gözaltına alınan 13 kişi, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

Balıkesir'de, BİMER ve savcılıklara yapılan ihbarlar doğrultusunda cumhuriyet savcılığınca soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında, martta, bazı dernek ve kamu kurumlarının hazırlayıp hayata geçirdiği milyonlarca liralık 20 Avrupa Birliği (AB) projesiyle Balıkesir Üniversitesinde yapılan inşaatlara ilişkin aynı firmanın kazandığı 7 ihaleyle ilgili inceleme başlatılmıştı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.