Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Baransu’nun savunmasını firari KOM Müdürü yazmış!

MİT’ten Mehmet Baransu ile ilgili ses getirecek bomba tespit... Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a kumpas ve Balyoz darbe planı davasının kurgu ekibinde yer alan FETÖ’cü Mehmet Baransu’nun yargılandığı davalardaki savunmalarını firari Mersin eski KOM Şube Müdürü Cemil Uysal’ın kaleme aldığı ortaya çıktı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından deşifre edilen ByLock yazışmasında, eski KOM Şube Müdürü Cemil Uysal’ın FETÖ avukat abisi Mehmet Yıldırım’a hitaben “ABİ, BARANSU(NUN) SAVUNMAYI BİTİRDİM, ALLAH’IN İZNİ İLE DİĞER DAVA YAZISI DA BİTTİ” dediği, Yıldırım’ın da “şimdi indirdim inceliyorum” şeklinde konuştuğu belirlendi. İstihbarat birimleri FETÖ’nün kritik konumda olan militanların savunmalarında hata yapılmasını engellemek için konunun uzmanı savcı-hakim-polislerden oluşan bir konsorsiyum kurduğunu, sanık savunmalarını bu kişilere hazırlattığını tespit etti. 

KUMPASLARIN MİMARIYDI

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Mehmet Baransu, Mersin eski KOM Şube Müdürü Cemil Uysal ve Konya FETÖ davası sanık avukatlarından Mehmet Yıldırım’ın Fetullahçı Terör Örgütünün gizli iletişim programı ByLock kullanıcısı olduğunu belirledi. Aralarındaki şifreli yazışmaları deşifre eden MİT, Baransu’nun itirafçı olmasından korkan FETÖ’nün, yapılacak savunmaları avukat ve polislerden oluşan bir ekibe gönderdiğini, bu ekibin savunmayı en ince ayrıntısına kadar inceleyip eksikleri giderdikten sonra Baransu’nun duruşmalarda müdafiliğini yapan avukatlara yönlendirdiğini tespit etti.

Aziz Yıldırım’a kumpas ve Balyoz darbe planı davasının kurgu ekibinde yer alan Mehmet Baransu’nun, yargılandığı dava dosyalarına eklenen savunmaların, firari Mersin eski KOM Şube Müdürü Cemil Uysal tarafından hazırlandığı ifade edildi. ByLock serveri üzerinden geri döndüren verilere göre eski KOM Müdürü Cemil Uysal’ın ByLock İD’si 107290, örgütsel kod adı Jimmy 45. FETÖ’den tutuklanan Avukat Mehmet Yıldırım’ın ByLock İD’si ise 106336, ByLock serverine bağlanırken kullandığı kod adı ise “canbaba”. İkilinin 12.24.2015 tarihinde 13 defa mesajlaştığı, FETÖ tutuklusu Mehmet Baransu’nun ifadesi üzerinde çalıştıkları deşifre edildi. 

BYLOCK MESAJ GÖNDERMİŞ

Eski KOM Müdürü Cemil Uysal’ın, Mehmet Baransu’nın savunmalarını tedbir amaçlı dini bir dosyaymış gibi “Sure Talebi” olarak kaydettiği vurgulandı. Yazışma kayıtlarında Uysal, Avukat Mehmet Yıldırım’a, “Abi hata yaptım ilk gelenleri dikkate almayın ve indirmeyin, YDK Belge ve Sure Talebi isimli dosya son hali. Bunu indirirseniz. İki hata tespit ettim ve düzelttim. Rabbim her daim sizinle olsun” dediği belirlendi. 

Firari FETÖ’cü Uysal’ın 27 Aralık 2015’te ise Baransu’nun ifadesi ile ilgili Yıldırım’la tekrar yazıştıkları, “SLM ABİ, BARANSU(NUN) SAVUNMAYI BİTİRDİM ALLAH’IN İZNİYLE, DİĞER DAVA YAZISI DA BİTTİ. Sadece biraz zaman kazanmak istiyorum. Şimdi SİZE SAVUNMAYI GÖNDERİYORUM. YARIN GÖNDERİRSENİZ İYİ OLUR” dediği kaydedildi. 

İŞTE O BYLOCK YAZIŞMALARI 

(24.12.2015)

Cemil Uysal 107290: Abi hata yaptım, ilk gelenleri dikkate almayın ve indirmeyin.

Cemil Uysal 107290: YDK BELGE VE SÜRE TALEBİ isimli dosya son hali. Bunu indirirseniz, 2 hata tespit ettim.

Cemil Uysal 107290: SLM ABİ, BARANSU(NUN) SAVUNMAYI BİTİRDİM ALLAH’IN İZNİYLE, DİĞER DAVA YAZISI DA BİTTİ. Sadece biraz zaman kazanmak istiyorum. Şimdi SİZE SAVUNMAYI GÖNDERİYORUM. YARIN GÖNDERİRSENİZ İYİ OLUR

Cemil Uysal 107290: Abi son halini gönderdim ekler bende olmadığı için koymadım.



İFADELERİ ÖRGÜT HAZIRLIYOR

FETÖ davalarının kilit isimlerinden HUDER Başkan Yardımcısı Avukat Harun Akdere ise örgütün konuşma ihtimali olan, çözülür ise büyük hasara neden olacağını düşündüğü isimlerin savunmalarını kurduğu özel bir ekibe hazırlattığını belirtti. Akdere, “Aralarında hakim, savcı, polis, avukatların da olduğu savunma hazırlayan bir ekip kurmuşlar. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Konya gibi illerde yargılanan önemli kritik isimlerin ifadelerini bu ekipler hazırlıyor. Yasaları, yasal boşlukları iyi bilen bu ekip, hukuku sonuna kadar zorlamak, delileri karatmak adına savunmaları hazırlayıp yine ByLock üzerinden ilgili davanın sanık avukatına gönderiyor. Baransu’nun ifadelerinde de bunu açıkça görüyoruz. Özellikle İstanbul’daki savunması, Mersin’deki GDO davası olarak adlandırılan dosyadaki savunmaları işin ehilleri tarafından hazırlanıp, noktası virgülüne kadar incelenip kukla durumundaki duruşma avukatına gönderilmiş” dedi.

YENİAKİT / MURAT ALAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.