Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş spotlight filmi ittihat terakki salyangoz kremi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan mülteci açıklaması! "Krize gözlerimizi kapatamayız"

Başbakan Ahmet Davutoğlu BM Dünya İnsani Zirvesi’nde Yüksek Düzeyli Etkinlik programında açıklamalarda bulunurken, konuşmasında mülteci krizine dikkat çekti. Türkiye'nin mültecilere ilişkin olarak insani sorumluluk çabalarını anlatan Ahmet Davutoğlu, "Mülteci krizine gözlerimizi kapayamayız" açıklamasında bulundu.

“Bizim insani yardım yapımızın güçlendirilmesi gerekiyor. Deneyimlerimizle çıkardığımız derslerle ortak hareketlere katkı vermeye hazırız” ifadelerini kullanan Başbakan Davutoğlu, BM ve uluslararası toplumun bu konuda sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

“Kıtlık susuzluk ve sel gibi doğal afetler ülkelerin alt yapılarına zarar verir. Mülteci krizine gözlerimizi kapayamayız, herkesin sorumluluk alma zamanı gelmiştir” diye konuşan Davutoğlu, “Uluslararası camia mültecileri rakam olarak görmekten vazgeçmelidir. Her sayı bir insandır” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu bu krizin büyüklüğünün boyutlarına dikkat çekerek, mülteci krizinin II Dünya Savaşı’ndan sonra yaşanan en büyük insani kriz olduğunu belirtti. Demokrasi insan hakları gibi konuların ülkelerin ortak değerleri olduğunu hatırlatan Davutoğlu, “Demokrasi gibi değerlere sahip çıkmalıyız.” dedi.

Mültecilerin bir zorunluluktan dolayı ülkelerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirten Başbakan Davutoğlu, BM’nin bu konudaki sorumluluğunu hatırlatarak, “Bu insanlar eğer güvende olsalardı Suriye’den ayrılmazlardı. Suriye’deki çatışmalara son vermek BM’nin görevidir.” dedi.

Türkiye’nin başından beri bu krizin sonlanması için çaba ve mali kaynak sarf ettiğini vurgulayan Başbakan, “Türkiye’deki, kamplarda 60 bin bebek dünyaya geldi. Türkiye’de kamplar dışında 2 milyona yakın Suriyeli yaşıyor. “ dedi. “Türkiye’nin mülteciler için harcadığı kaynak hızla 8 milyar dolara yaklaşıyor.

Uluslararası camianın katkıda bulunmaması bizi yeni strateji üretmeye yönlendirmiştir.” ifadelerini kullanan Davutoğlu, “BM içinde krizlere fon oluşturma çok azdır ve vaktinde yapılmamaktadır.” dedi. Son olarak bu tür krizlerin her ülkenin başına gelebileceğini hatırlatan Başbakan Davutoğlu, “Sığınmacılar için ülkeler arasında etkin koordinasyon olmalı.” diyerek ülkeleri göreve çağırdı ve İstanbul’da yapılacak olan zirveye ulusları davet etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan mülteci açıklaması! "Krize gözlerimizi kapatamayız"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.