Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

Başbakan Davutoğlu'ndan Arınç açıklaması!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye Donörler Toplantısı'na katılmak üzere gittiği Londra'da beraberindeki gazetecilerin Bülent Arınç ile ilgili sorularına cevap verdi. Davutoğlu, "Bu tür konuları, partimizi ve ilişkileri yıpratacak tartışmaları, açıklamaları basın, kamuoyu önünde yapmamak gerekiyor." dedi.

"AK PARTİ'DE DEPREM OLMAZ"

"Arınç'ın açıklamaları ve bazı isimlerin verdiği destek var. AK Parti için bölünme riski var mı?" sorusuna cevap veren Davutoğlu, "Genel Başkanlığı aldığımda 3 hedefim vardı. Sayın Cumhurbaşkanı'ndan sonra genel başkan olmak kolay değil. En önemli şey partinin birliğini korumaktır. Ak Parti'nin alternatifi yok. Ak Parti'nin içinde bir zaaf olması Türkiye'de bir zaaf olması demektir. Ne olursa olsun, Ak Parti'nin birliğini korumak zorundasın. Gerekirse kendinden fedakarlık yapacaksın ve Cumhurbaşkanı'mızın arkasından bir boşluk bırakmayacaksın. 81 vilayete gittim, Ak Parti teşkilatını harekete geçirmek için. Ne senaryolar çıktı, 5. parti çıkacak, eski Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül için şu olacak bu olacak. 3 dönemliklerden çıkacak. 1,5 yılda neler yaşadık. İki doktora tezi olacak şeyler. Şu anda da benim için en önemli mesele budur. Bütün partiler deprem yaşıyor. Ak Parti bütünlüğünü devam ettiriyor. Ak Parti'de bir deprem olmaz" şeklinde konuştu.

"ARINÇ'LA GÖRÜŞÜRÜM"

Parti içerisinde görüş ayrılıkları olabileceğini vurgulayan Davutoğlu, "Seçime giderken bir tartışma yaşanmıştı. Bunlar yaşanır veya konuşulur. Parti içinde de görüş ayrılıkları olabilir. Çözülmesi icap eder. Bu tür konuları, partimizi ve ilişkileri yıpratacak tartışmaları, açıklamaları basın, kamuoyu önünde yapmamak gerekiyor. (Arınç'la) Seçimden sonra bir kez, nisan ayında görüştüm. Başbakan Yardımcılığı, Meclis Başkanlığı yapmış bir isim. Tabii kendisiyle görüşürüz. Görüşmeyiz diye bir şey yok" dedi.

Konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan'la da değerlendireceklerini belirten Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Cumhurbaşkanımızla da istişare ederiz. Bunları samimi ve dava etiği içinde yüz yüze konuşmayı tercih ederim. 13 yıllık iktidardan sonra aynı heyecanı Genel Başkan olarak sürdüremeseydim, partiyi birarada tutmak zor olurdu. 3 şey üzerinde bir yeni Türkiye vizyonu. Demokratik, özgürlükçü bir siyasal sistem. Nitelikli kalkınma ve Türkiye'yi dünyada etkin kılacak bir dış politika." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cavit 8 yıl önce

Otur köşende karı gibi dedikoduya mı başadın daha fazla karizmanı bozma.

Avatar
tırrek 8 yıl önce

???