Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Başbakan Davutoğlu saldırıyı yapan örgütü açıkladı
Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara saldırısı sonrası Genelkurmay Başkanlığı'nda açıklamalarda bulundu. Davutoğlu YPG adlı terör örgütüne destek veren ABD'yi son kez uyardı.  İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Dün yapılan saldırı asker ve sivil memurlarımıza yönelik olmuştur. Bu saldırı sonrası Cumhurbaşkanımız'la beraber değerlendirdik.  Tüm failler aydınlatılmıştır. Bunu yapan YPG adlı terör örgütüdür. Saldırıyla ilgili 9 kişi gözaltına alındı. Bu alçakça saldırıyı gerçekleştirenler ve dolaylı yoldan destek veren kim varsa cezalandırılacaktır.  Bu terör saldırıları milletin devlete olan öz güvenini sarsmak istiyor. Ama hiçbir şekilde bunu başaramayacaktır.  Terör saldırıları sonrası omuz omuza vermeliyiz. TBMM kendisine milletin verdiği görevi yerine getirecektir.  Biz bu topraklardayız ebediyen bu topraklarda kalacağız. Ancak maalesef TBMM'de terör konusunda bile tavır koyamayan partiyi kınıyorum. Bunların insanlık vicdanından ve demokrasiden bahsedemezler.  YPG adlı terör örgütünün neler yaptığını delillerle ortaya koyacağız.  Nasıl El Kaide ve DAİŞ masaya oturamıyorsa YPG'de oturamaz. YPG masaya ancak katillerle birlikte olur.  Bugün dünyaya ve müttefiklerimize sesleniyorum: Terör örgütleriyle mi? Bizimle mi yol yürüyeceksiniz. 

Soru ve Cevap:

- Saldırıyı gerçekleştiren terörist nasıl gelmiştir? Kaç sivil hayatını kaybetti? Güvenlik zaafı var mı? Bu seyri mahfuz tutuyoruz.

İrtibatlı 9 kişi gözaltına alındı. Yeni gözaltılar olacak. Türkiye her türlü meşru hakkını kullanacaktır.  - PYD'ye yönelik daha sert tedbirler alınacak mı? Dün kapsamlı bir operasyon yapılmıştır. Bölücü terör örgütü elebaşlarının da yer aldığı bölgeye operasyon yapıldı. 70 kadar terörist etkisiz hale getirildi. PKK ve YPG organize bir suç işlemiştir. Terör örgütü YPG hedeflerini vurmayı sürdüreceğiz. 

- Bu saldırıdan sonra gelen açıklamalar kınama şeklindeydi. Bunlar sizi tatmin etti mi?

PKK terör örgütü kurulduğu günden beri piyondu. Sovyetlerin kullandığı bir piyondu. Hala kullanılmaya devam ediyor. Türkiye'nin bir bütün olduğunu gösteren halkımıza teşekkür ediyoruz.  YPG Suriye rejiminin bir piyonudur. Gerekli tedbiri alırız. Madem ki onların piyonudur şu andan itibaren Suriye rejimi bundan sorumludur.  YPG'ye ofis açan ülkeler var. YPG'nin Azez'e ilerlemesini sağlayan Rusya'yı uyarıyorum. Dün Rusya bu saldırıyı kınadı. Bu yetmez. Bu terör piyonu döner onları vurur.  DAEŞ'a karşı YPG'yi destekleyen müttefiklerimize sesleniyorum: Eğer bu saldırılar devam ederse onlar da bu saldırılarının sorumlusudur. Biz nasıl Afganistan'da teröre karşı mücadele ediyorsak sizi bir kez daha uyarıyoruz.  Bizim kalbimizde bomba patlıyor ve bu terör örgütüne hala destek veriyorlarsa bundan sonra biz de tavrımızı ona göre belirleyeceğiz.     

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.