Öne Çıkanlar yunus mallı türkiye Tanap ıkby İBB İHRAÇ

İstanbul Teknik Üniversitesinin 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuşan Başbakan konuşmasında güncel konuları değerlendirdikten sonra öğrencilere nasihatte bulundu.

Başbakan "Bu yıl İTÜ'ye başlayan veya öğrenimi devam eden kardeşlerime diyeceğim şudur. Üniversite bir kantindir, kütüphanedir, arkadaşlık kurulan demokrasi içerisinde tartışma mekanlarıdır. Arkadaşlarınızla birlikte hayata tecrübesi kazandığınız mekandır. Dost olmayı, dertleşmeyi burada öğreneceğiz. Bu yıllar altın yıllardır. Bunu mezun olduktan sonra daha çok arayacaksınız. Bir an önce 'Bitse de gitsek' diye duyguya kapılırsınız ama bu yılları çok özlersiniz. Dolu dolu geçirin, ihtiyacaını duyduğunuz şeylerin temelinin üniversitede atıldığını unutmayın." dedi.

SALON KAHKAHAYA BOĞULDU

Başbakan sözlerine şöyle devam etti;

"Üniversitenin en önemli görevi 'universal'den geliyor, üniversal bakın. Analitik bakışınızı geliştiriyor. Mühendislerle avukatların olaya bakışı farklıdır. Sosyal bilimlerde fen bilimlerinin olayları değerlendirmesi çok farklıdır. Ben bunu Bakanlar Kurulu'nda görüyorum. Mesala 2+2 kaçtır diye  soruyorsun, hukukçular 3 ile 5 arasında bir şey diyor, mühendise sorsan 4.0, memura sorarsan 'müdürüme sorayım' der, tüccara sorarsan 'sen kaç olmasını istiyorsun' der. Onu Kayseriler söylüyor, diye rivayet edilir. "

Başbakan'ın bu sözleri salonda uzun süre gülüşmelere neden oldu.

Yeniakit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.