Öne Çıkanlar türkiye terörist ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye

Başbakan mültecilere seslendi: "Havadan, karadan bile göndeririz"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü’nde Suriyeli mültecilerin temsilcilerini ağırladı. Davutoğlu, mülteci temsilcilerine konuşma yaptı. 16 yaşında bir gencin başlattığı eylemin amacına ulaştığını söyleyen Davutoğlu, artık mültecilerin seslerini duyurabildiklerini ve BM Genel Kurulu'nda gelecek hafta gündem maddesi olacaklarını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3’ü İstanbul’dan 3’ü de Edirne’den olmak üzere 6 temsilciyi Çankaya Köşkü’nde konuk etti. Toplantıya, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Selami Altınok, AFAD Başkanı Fuat Oktay, Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla Toros ve Başbakan’ın Mültecilerden Sorumlu Başdanışmanı Murtaza Yetiş katıldı. Toplantı yaklaşık 1 saat sürdü. Mültecilerin problemleriyle alakalı yapılabilecekler değerlendirildi.

Davutoğlu Suriyeli mültecilerin Türkiye’de kaldıkları sürece ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi. “Herhangi bir ülke sizi kabul etmek için size kapısını açarsa, değil yürüyerek, karadan, havadan dahi göndermeye hazırız." dedi. Hükümet başkanlarına şahsi bir mektup yazacağını anlatan Davutoğlu, BM Genel Kurulu'nda da Suriyeli mültecileri gündeme taşıma sözü verdi.

Davutoğu mültecilere eylemi sonladırma çağrısı yaptı. Bayramda sizi misafir etmek için elimizde geleni yapacağız dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.