Öne Çıkanlar ışid türkiye terör örgütü terör Isaac Liev Schreiber

Başbakan uyardı: Ya kendiliğinizden yapın...

Afyonkarahisar'da Ticaret ve Sanayi Odası'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, bankalara "tefeciliği bırakın, reel sektörün sesine kulak verin, gerçek ekonomiye dönün"uyarısı yaptı.

Önümüzdeki üç yılın büyüme rakamları hakkındaki beklentileri de aktaran Yıldırım, 2019'da yüzde 5 hedeflendiğini söyledi.

Binali Yıldırım şöyle konuştu:

FETÖ'cüler için Gerekli hükümler verilecek, cezasını çekecekler. Mağdur söylemlerinin temeli yoktur. Bu da FETÖ'nün ayrı bir algı operasyonudur.

Bu sene yaşadığımız olaylar nedeniyle büyüme istediğimiz şekilde olmadı. Üç, üç buçuk arasında kapanmasını bekliyoruz yılın. 2017'de 4.4, 2018'de 5, 2019'de 5 şeklinde büyüme tahmin ediyoruz. Büyüme olmayınca ülke kalkınmaz, istihdam olmaz, yeni iş alanları olmaz. Finans çevrelerine söyleyeceğim bir şey var. Türkiye'de sanayide sıkıntı yok. Tecrübe birikimi haddinden fazla. Her türü teknolojiye sahibiz. Ama finansman olarak dış bankalarımızın, dış partnerlerinden kaynaklı bir tereddüt var. Bu haksız bir tereddüt. Aşırı ihtiyatlı hareket ediyorlar, bu da bizim ekonomimize zarar veriyor.

YA KENDİLİĞİNİZDEN YAPIN, YA DA BUNU SİZE YAPTIRIRIZ

Bankacıları uyarıyorum. Lütfen reel sektörün sesine kulak verin. Tefeciliği bırakın. Gerçek ekonomiye dönün. Yarın bir gün ekonomiye kaynak aktarmaya çalışacaksınız, ama geç olacak. Bu akıllı insan işi değil. Yok etmeyi değil, yaşatmayı hedef alın. Ya bunu kendiliğinizden yaparsınız, ya da bunu size yaptırırız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.