Öne Çıkanlar rusya haber abd terörist başı EKREM İNCEL

Başbakan Yardımcısı Akdoğan'dan, Hatay'da Türkmenlere ziyaret!
AKDOĞAN: SURİYE MESELESİ KISA VADEDE ÇÖZÜLEMEYECEK

Basına kapalı toplantının ardından açıklamalarda bulunan Yalçın Akdoğan, Yayladağı'nda bulunan iki çadır kenttin ilkinde 517 çadırın bulunduğunu ve 3 bin 70 kişinin kaldığını, diğerinde de 2 bin nüfusun yaşadığını, bunlardan birinde sadece Türkmenlerin diğerinde de Arap kökenli Suriyelilerin kaldığını söyledi.

Yayladağı'ndaki iki çadır kentin de geçici barınma merkezi olarak hazırlandığını ancak önümüzdeki günlerde konteynır kente dönüştürüleceğini kaydeden Akdoğan, "Buraları şimdi yeniliyoruz ve konteynır kent haline getiriyoruz. Burada tabi bütün ihtiyaçlar gideriliyor. Eğitim, sağlık ihtiyaçları ve diğer konularda da Suriyeli kardeşlerimizin en iyi şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekenler yapılıyor. Türkiye'de 56 bin civarında Türkmen soydaşımız, Irak ve Suriye'den geldi. Bunlardan 20 bin Türkmen, Türkiye'de kamplarda kalıyor" dedi.

Bayırbucak bölgesinde yaşayan ve Yayladağı'na gelen Türkmenlerle özel bir bağımız olduğunu ve yurt içi dışı gözetmeden yardımların süreceğini açıklayan Akdoğan şöyle konuştu: "Suriye meselesi kısa vadede çözülmeyecek, orta ve uzun vadeye yayılmış bir mesele. Küresel güçlerin, adeta güç çekişmelerine kurban edilen bir mesele ve bunu Suriye halkı çekiyor. Türkmen kardeşlerimiz de şu anda Bayırbucak'ta ve çevresinde hem zalim Esad rejimiyle mücadele ediyor, hem terör örgütleri ile mücadele ederek topraklarını korumaya çalışıyor. Yani bir tür vatan müdafaası aslında yapıyorlar. Onlara karşı çok ciddi birçok bölgede etnik temizliği adeta andıran şekilde olumsuzluklar yaşanıyor. Bütün bunlara karşı Türkiye'nin hassasiyeti çok yüksektir. Bütün bu gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Türkmen kardeşlerimizle de dayanışma içerisinde bu süreci devam ettiriyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.