Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Başbuğ: Türk milleti oturup kalksın, dua etsin
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, "Böyle bir orduya sahip olduğu için Türk milleti oturup kalksın, dua etsin. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir ordu bulmazsınız." dedi.
Bazı Türk sivil toplum kuruluşlarınca Frankfurt'taki otelde düzenlenen panelde konuşan Başbuğ, ordunun bir ülke için çok önemli olduğunu söyledi.

BAŞBUĞ DİNLEYİCİYE TEPKİ GÖSTERDİ

Konuşması esnasında salondaki bir dinleyicinin "Şimdi ordu mu var paşam?" sözlerine tepki gösteren Başbuğ, şunları dile getirdi:
"Hem de öyle bir ordu var ki o ordu 400 tane şehit verdi hanımefendi, siz neden bahsediyorsunuz? Yapmayın, ben geçtiğimiz günlerde Gülhane Hastanesine gittim. Orada Diyarbakır Sur'da çenesinden yaralanmış bir teğmeni ziyaret ettim. Bana odasına girerken 'Konuşamıyor, zorlanıyor, kanaması oluyor' dediler. Odasına girdik, teğmen bir şeyler anlatmaya çalıştı ve zorlanarak, 'Komutanım, şu anda Sur'da görev yapan arkadaşlarımı yalnız bıraktığım için üzülüyorum.' dedi.

'TÜRK MİLLETİ DUA ETSİN'

Böyle bir orduya sahip olduğu için Türk milleti oturup kalksın, dua etsin. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir ordu bulmazsınız." Başbuğ, "2015 yılının temmuz ayından bu yana Türkiye, şiddetli bir terör sarmalının içine girdi. Elbette bunun arkasında birden fazla neden var ama bence ana neden, Irak ve Suriye'deki gelişmelerdir. Irak ve Suriye'de olan gelişmeler kritik bir noktada ve nereye gittiği belli değil. Nasıl sonuçlanacağı da belli değil." şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdurrahman 8 yıl önce

Dualarımizin yaninda Türk milleti 80 milyonuyla zaten askerdir! Irak Suriye nereye varacagi belli değil diyen genelkurmay başkanım Müslüman Türk milletinin inandığı hedefe ulaşmak için mücadelesini verip hedefimize ulaşacağız!MKATATÜRK samsuna çıktığı,Erzurum,Sivas kongrelerini yaptığı zaman kurtuluş mücadelesinin nereye varacagi belli degildi sanırım ama müslüman Türk ulusunun inançları dogrultusunda sonuclandigi ortadadir! Bugunde mücadelemiz ALLAHın izniyle bu doğrultuda sonuclanacakdir!