Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ komplohaber ahmet davutoğlu

Başı kesilerek öldürülen uzman çavuşun katili eşi ve yakını çıktı

1 Mayıs 2002 yılında Yenidoğan Mahallesi, 22'inci Sokak üzerindeki Eser Evler Siteleri'nde meydana gelen olyad 5'inci Piyade Er Eğitim Tugayı'nda görevli uzman çavuş 36 yaşındaki 2 çocuk babası Adem Keleş, apartmanın girişinde bıçaklanmış ve başı gövdesinden ayrılmış halde öldürülmüş olarak bulundu.

Binada oturanların haber vermesi üzerine inceleme başlatıldı. O dönem olaydan habersiz olduğu iddia edilen uzman çavuşun eşi Meryem Şule Keleş ise polis ekiplerince olay yerinden uzaklaştırıldı. O dönem yapılan araştırmalarda olayın zanlılarına ulaşılamadı ve cinayet faili meçhul olarak kaldı.

Olayın peşini bırakmayan Sivas Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şubesi ekipleri araştırmalarını sürdürdü. Olay nedeni ile uzman çavuş ile bağlantılı olacağı düşünülen 150 kişinin parmak izi alındı. 13 yıl süren araştırmalar sonucunda cinayeti azmettirdiği ididasıyla uzman çavuşun eşi 39 yaşındaki Meryem Şule Keleş Kayseri'de ve cinayeti işlediği ileri sürülen kadının akrabası 36 yaşındaki Murat A. ise İstanbul'da yakalandı.

Eşinle ilişkisi var deyince öldürdüm

Sivas'a getirilerek sorgulanan şüphelilerden fırın işçisi 2 çocuk sahibi Murat A. cinayeti işlediğini itiraf etti. Sorgusunda akrabası olan Meryem Şule Keleş'in kendisine, kocası Adem Keleş'in eşiyle ilişkisi olduğunu söylediğini, bunu söylememesi için de kendisine şiddet uyguladığını söylediğini iddia etti. Bundan etkilenerek uzman çavuşu bıçaklayıp öldürdüğünü, daha sonra da başını kestiğini ifade etti. Meryem Şule Keleş ise suçlamaları kabul etmedi. Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadeleri alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi. 2 şüpheli ifadelerinin alınmasının ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.