Öne Çıkanlar son dakika ışid türkiye rusya DAEŞ

Başika'da Mehmetçik'ten DAEŞ'e Osmanlı tokadı!
Terör örgütü DAEŞ, Türkiye ile Irak arasında tartışmaya neden olan Başika kampına ikinci kez saldırı düzenledi. Daha önce gerçekleşen peşmergeye yönelik düzenlenen saldırıda kampın güvenliğini sağlayan 4 Mehmetçik yaralanmıştı.

DAEŞ'e karşı peşmerge ve Arap gruplara eğitim verdiği kamptan, kısa süre önce bir grup Mehmetçik daha kuzey doğusundaki Gedu bölgesindeki bir kampa çekilmişti. Güvenlik durumuna göre kampa asker gönderme ve asker çekmenin yeniden gündeme gelebileceği açıklanmıştı. Irak'ın Başika kampına yönelik tutumu sürerken, önceki gece DAEŞ'li teröristler Türk askerinin bulunduğu kampa sızmaya çalıştı.

SIZMAYA ÇALIŞAN GRUP FARK EDİLİNCE ÇATIŞMA ÇIKTI

Bölgedeki kaynaklardan edinilen bilgiye göre DAEŞ militanlarıyla ilk çatışma saat 20.30 sıralarında yaşandı ve tam 1.5 saat sürdü. Burada bulunan ve Bordo Bereliler'den oluşan ileri emniyet unsurlarının DAEŞ militanlarının sızma çalışmasını fark edince çatışmanın başladığı öğrenildi.

Bordo Bereliler'in 60-70 kişilik DAEŞ'li grubu püskürttüğü, 18'ini etkisiz hale getirdiği öğrenildi. Sızma harekatının erken fark edilmesi şiddetli çatışmaya rağmen şehit ve yaralı kaybının da önüne geçmiş oldu.

Kaynaklardan edinilen bilgiye göre kampta şunlar yaşandı:

RUS FÜZELERİYLE SALDIRDILAR

DAEŞ militanlarından oluşan ilk grubun kampa sızmaya çalıştığı anlaşılınca, eğitim kampındaki diğer askerler gerekli tedbirleri aldı. DAEŞ militanlarının geri cephesindeki diğer terörist grup ise bölgeye sızacak militanların deşifre olduğunu ve çatışma çıktığını anlayınca çok namlulu roketatar olan Rus Katyuşa silahıyla bölgeyi ateş altına almaya çalıştı.

Ancak bölgedeki Mehmetçik sızma harekatını önceden fark edip gerekli tedbirleri aldığı için hedef olmadı. Kamptaki ateş destek unsurlarıyla da DAEŞ'in Katyuşa mevzilerine karşılık verilerek, bölgedeki sızma etkisiz hale getirildi.

GECE GÖRÜŞLÜ M60 TANKLARI DA KULLANILDI

Kampın hemen yanından kaçmaya çalışan DAEŞ militanlarına karşı M60 tankları ve havan topları da kullanıldı. Tankların termal gece görüş ekipmanları kampın etrafındaki DAEŞ militanlarının tespit edilip etkisiz hale getirilmesinde önemli rol oynadı. Saat 23.00’e kadar süren çatışma sonunda DAEŞ, kampın çevresinden geri çekilmek zorunda kaldı. Çatışma bittikten sonra kamp civarında yapılan keşif sonucu 18 DAEŞ'li teröristin öldüğü anlaşıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.