Öne Çıkanlar TRT 1 Silvan MİT tırları rusya Boğaziçi

Başkan Erdoğan yeni ekonomi modelini anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin yeni ekonomi modelini anlattı. Türkiye'nin üretimle büyümesi için yeni bir döneme girildiğin söyleyen Erdoğan, Çin'in de böyle büyüdüğünü belirtti.

Vatandaşlarımız yüksek kur ve enflasyon nedeniyle iç piyasada birçok ürünün fiyatının yükselmesinden şikayet ediyor. Hükümet de ekonomiyi düzeltmek için yoğun çaba gösteriyor. 

Bu dönemlerden geçerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi gündemine dair çok kritik bazı açıklamalarda bulundu. MYK toplantısında konuşan Erdoğan, ekonomide çizilen yeni yol haritasından bahsetti. 

6 AY SONRA MEYVELERİ YİYECEĞİZ

Türkiye'nin 4-5 aya toparlanacağının altını çizen Erdoğan, 6 ay sonra ise meyvelerin yenmeye başlayacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşın da bunu hissedeceğini açıkladı. 

ENFLASYON, İHRACAT, FAİZ VE ÜRETİM

Başkan Erdoğan şunları belirtti: "Ekonominin 4 sacayağı bulunuyor. Bunlar; enflasyon, ihracat, faiz ve üretim. Enflasyon, ekonomik göstergeler doğrultusunda gelişiyor. Ancak ihracat ve faiz belirlenebiliyor. Türkiye’yi üretimle büyütmek, faiz kıskacından çıkarmak ve bunun tamamen bitirilmesi için ‘ekonomide yeni dönemi’ başlattık. Kararları da bu yönde alıyoruz. Bu kararlar yeni ekonomi politikasının uygulanması noktasında önemli. Altı aylık bir süreç öngörüyoruz. Zor olanı seçtik ama 4-5 aya toparlanacağız, 6 ay sonra ise meyvelerini yiyeceğiz. Vatandaş da bunu hissedecek.

ÇİN'DEN DAHA AVANTAJLIYIZ

Üretimle yabancı yatırımcıların dikkatini çekeceğiz. Çin böyle büyümüş. Biz onlardan daha avantajlıyız. Biz pazara daha yakınız."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.