Öne Çıkanlar tük konsolosluğuna saldırı TURK parti şampiyonlar ligi maç kadıköy metrobüs yolu galatasaray golleri

Baskı sonuç verdi! İade edilecekler

İki ülkenin bakan düzeyinde ön mutabakata vardıkları gelişme, Ankara'da önceki gün gerçekleştirilen Türkiye - Belçika Üçlü Bakanlar Toplantısı'nda yaşandı. Türk tarafı, Sabancı suikastının tetikçisi Fehriye Erdal başta olmak üzere, Türkiye'nin yaptığı iade taleplerinin Belçika tarafından karşılanmadığını, DHKP-C ve PKK gibi terör örgütlerinin tetikçi ve yöneticilerinin yıllarca Brüksel'de kaldığını vurguladı.  

HAKLI BASKI SONUÇ VERDİ 

Türkiye'nin haklı baskısı sonuç verdi ve toplantıya katılan Belçika Dışişleri, Adalet ve İçişleri Bakanları, terör suçlularının iadesi için iki ülke arasında yeni bir anlaşma imzalanmasını kabul ettiler. Bu kapsamda iki ülkenin yetkilileri Nisan ayında Brüksel'de yeniden bir araya gelerek, Ankara'da ön mütabakatı sağlanan "suçluların iadesi" anlaşmasını olgunlaştıracaklar. Anlaşmayla birlikte Fehriye Erdal ve PKK'nın lider kadrosunda yer alan Zübeyir Aydar başta olmak üzere DHKP-C ve PKK'nın onlarca isminin Türkiye'ye iadelerinin yolu açılacak.  (Akşam)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.