Öne Çıkanlar esed chp komplohaber ahmet hakan devlet bahçeli

"Bass"tı gitti ama skandalları bitmiyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında dinlenen tanık A.Ö.’nün ifadelerinde dikkat çekici bir ayrıntı yer aldı. Gazi Üniversitesi’nde çalışan A.Ö., eski Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber’in sır görüşmesini gün yüzüne çıkardı.

GÖRÜŞMENİN GİZLİ OLACAĞI SÖYLENDİ

A.Ö., ifadesinde, 2016 Nisan ayının sonlarına doğru eski Ankara Büyükelçisi John Bass’ın, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü’nü ziyarete geldiğini anlattı. “Ancak bu defa görüşmenin gizli olacağını hatırlattı. Rektör ve genel sekreterin dışında hiç kimsenin olmayacağını bize iletti” dedi.

BİZİ GÖRÜŞMEYE ALMADILAR

Ziyaret kapsamında John Bass’ı karşılayan heyet içerisinde yer aldığını dile getiren A.Ö., “Ancak daha evvel rutin görevim gereği programlarda bu işlerde görev alıyordum. Görüşme kapalı olduğu için herhangi bir bilgimiz olmadı. Ancak Amerikan Büyükelçiliğinin Basın Müşaviri içeri girdi. Bu kişi Türk vatandaşıydı ama kim olduğu konusunda bilgi sahibi değilim. Görüşme Rektör ve genel sekreter ile karşı Büyükelçilik heyeti arasında kapalı bir ortamda gerçekleşti” diye konuştu.

GİZLİ NE GÖRÜŞTÜLER

15 Temmuz darbe girişiminden birkaç ay önce yapılan ve Bass’ın bulunduğu  ‘sır’ görüşmede nelerin konuşulduğu merak konusu.

FETÖ’DEN YARGILANIYOR

2012 yılında Gazi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Süleyman Büyükberber, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ihraç edildi.  FETÖ'den 15 aydır tutuklu bulunuyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.