Öne Çıkanlar rusya Aykurt Nuhoğlu fenerbahçe astana stoilov Bayern Münih fenerbahçe bursaspor

Bavyera, Almanya'dan kopuyor mu?

Almanya'da Bavyera'nın ayrılma tartışmaları hiç eksik olmadı. Öyle ki, Bavyera'da Almanya'dan ayrılmayı ve bağımsız bir Bavyera Cumhuriyeti'ni savunan bir parti bile faaliyet gösteriyor.

Son günlerde Katalonya'nın bağımsızlık için referanduma gitmesi dünyada gündem olurken, Bavyera'nın şimdiden Katalonya'daki gelişmelerin etkisi altına girdiği belirtiliyor.

"BAVYERA'NIN ÖZGÜRLÜĞÜ MEŞRU HAKKIMIZDIR"

Bavyera Partisi Bayernpartei'nin resmi Facebook hesabından yapılan açıklamasında, "Bavyera'nın özgürlüğü, Bavyera'nın Federal Almanya Cumhuriyeti'nden ayrılması bizim meşru hakkımızdır!'' denildi.

ALMANYA'NIN EN ZENGİN EYALETLERİNDEN

Bavyera, Almanya'nın en zengin eyaletlerinden... Bu yüzden sahip olduğu zenginliği Almanya ile paylaşmak istemiyor. 

"BAVYERA DİLİ ALMANCADAN AYRIDIR"

Alman basınında yansıyan haberlere göre, ayrılıkçı Bavyera Partisi yakın gelecekte Avrupa Adalet Divanı'na başvuracak ve Bavyera dilinin Almanca'dan ayrı bir dil olduğu hususunda rapor talep edecek. 

MECLİS'TE NAZİ KRİZİ

Bu arada, Federal Alman Meclisi'nde koltuk krizi yaşanıyor. Hür Demokratlar, Nazi destekçisi Almanya için Alternatif (AfD) milletvekillerinin yanına oturmaya itiraz etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.