Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu Aykurt Nuhoğlu fransa operasyon başlattı g20 erdoğan

Bayraklı Belediyesi işçileri CHP İzmir İl Başkanlığı'nı bastı!

CHP İzmir İl başkanlığı binası, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile Belediye İş Sendikası üyesi olan çalışanları arasında bir süredir yaşanan tartışmalardan dolayı, bir grup işçi tarafından işgal edildi. Sendika temsilcileri, Karabağ'ın kendilerine yönelik baskısının sona ermesi için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun devreye girmesini istedi.

Bayraklı Belediyesi'nde çalışan işçilerden bazılarının Belediye İş Sendikası'na üye oldukları için işten çıkartıldıkları, geri kalanların da DİSK Genel İş Sendikası'na üye olmaları yönünde baskı yapıldı iddiaları, sendika yöneticileriyle Başkan Hasan Karabağ'ı karşı karşıya getirdi. Bir süredir yaşanan tartışmalardan sonra Belediye İş'e bağlı yaklaşık 50 kişi, CHP İzmir İl binasına gelip işgal etti. Binanın dışına da, 'Atılan işçiler geri alınsın' pankartı astı. Bu sırada il binasına gelen İl Başkanı Bedri Serter, kendisiyle görüşme yapmadan pankartın asılmasına tepki gösterdi. İşçilerle yaşanan kısa tartışma sonrasında da binaya girmeden ayrıldı.

YARINA KADAR BURDAYIZ

Bu gelişme sonrasında basın açıklamasını Belediye İş Örgütlenmeden Sorumlu Genel Sekreteri Ali Çelenk yaptı. Ali Çelenk, “2015 Şubat ayında Belediye İş sendika örgütü olarak Bayraklı Belediyesi Posta şirketinde 260 arkadaş anayasal haklarımız doğrultusunda sendikamıza üye oldu. Sendikamızda örgütlenme çalışması yapan 3 arkadaşımızı Hasan Karabağ işten çıkardı. Gerekçe olarak arkadaşlarımızın verimsiz olduğu söylendi. Sendika haklarını kullandıkları için işten çıkarıldılar. Biz o günden bu yana demokratik görüşmelerle bu sorunu çözmeye çalıştık. Ama ne yazık ki Sayın Karabağ, bütün girişimlerimize rağmen bu taleplerimize olumlu yaklaşmadı. Üzerine 14 arkadaşımızın daha aynı gerekçelerimizle iş haklarını feshetti. Biz arkadaşlarımızın geri alınması için dava açtık 5 arkadaşımızın davası kabul edildi" dedi.

Belediye çalışanlarının tehdit altında sendikadan atılmaya zorlandıklarını ileri süren Ali Çelenk, “Biz arkadaşlarımızın davalarını açarken bu arkadaşlarımıza iş ve aş sağlamak zorundayız. Bu insanlar bu sendikanın fertleri. Düşmanlar bile el uzatsa birbirlerine cevap gelir. Biz Hasan Karabağ ile 6 aydır görüşemiyoruz. Biz sayın başkanın bizimle neden görüşmediğini öğrenmek istiyoruz. Bu yasal hakkımız. Şu an Hasan Karabağ, bizim oradaki arkadaşlarımızı baskı yoluyla başka sendikaya geçmeye zorluyor. Şu an arkadaşlarımız istifa ettiriliyor, etmeyenlerin başka bölümlere kaydırılacağı söyleniyor. Belediye başkanımızın talimat verdiği meclis üyeleri ve başkan yardımcıları, hatta korumaları dahi 'Belediye İş Sendikası'ndan istifa et' der mi? Başkanın koruması kimin parasını kime teklif ediyor? Biz bunları reddediyoruz. Bugün mücadele başlatıyoruz. Bu tutum devam ederse sadece burası değil Bayraklı'nın bütün sokakları bizimdir. Belediyenin bütün birimleri bizim mücadele alanımızdır" dedi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU DEVREYE GİRSİN


Görüşme yapamadıkları CHP İl Başkanı Bedri Serter'e basın açıklamasıyla taleplerini de ileten Ali Çelenk, “Bizim başka gidecek yerimiz yok. Sayın il başkanımızın sayın genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu da devreye sokarak, önderlik yapmasını istiyoruz. İşten atılan arkadaşlarımızı, davayı kazanan arkadaşlarımızı yasal olarak belediye başkanı işe alacak. Sendika değiştirmek için yapılan baskı sona erdirilecek, başkan elini emekten çekecek. Özgürlük ve demokrasileri savunan bir partinin başkanı bunu yapacak. Eğer bu parti gerçekten demokrasiyi savunuyorsa bu baskıya son verecek" dedi.
Çelenk, yarın saat 14.00'e kadar işgali sürdüreceklerini, sorunun çözülmemesi durumunda ise bayram sonrasında Bayraklı sokaklarında eylemlerine başlayacaklarını açıkladı.

DAHA ÖNCE DE İŞGAL EDİLMİŞTİ

CHP İl binası geçen günlerde de, evleri için Urla Belediyesi'nce, yıkım kararı verilen Balıklıova Mahallesi sakinlerince de işgal edilmişti. Bu işgal, CHP genel merkezinden gelen talimat sonrasında, yıkımın Danıştay'daki dava sonuçlanıncaya kadar ertelenmesiyle tatlıya bağlanmıştı.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.