Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

Bildiriyi imzalayanlardan biri bakın kim çıktı?
 Akademisyenler bildirisini imzalayan isimlerden Doç. Dr. Nezir Akyeşilmen’in Hükümete yakın Sabah gazetesi yazarı olduğu ortaya çıktı. Daha sonra imzasını geri çeken Doç. Dr. Nezir Akyeşilmen, bildiriyi okumadığını iddia etti. Başbakan Davutoğlu da “Metni görmedim diyerek imza attım diyen çok sayıda akademisyen var” demişti.


DOÇ. DR. AKYEŞİLMEN: DİKKATLİ OKUMADIM

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nezir Akyeşilmen, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisine imza atan 1128 akademisyen arasında yer aldı. Hükümet kanadından gelen tepkiler üzerine geri adım atan Doç. Dr. Nezir Akyeşilmen, önceki gün imzasını geri çekti. Doç. Dr. Nezir Akyeşilmen açıklamasında bildiri metnini dikkatle incelemediğine öne sürerek “Bildirinin tek taraflı, barışa hizmet etmeyen bir anlayış içerisinde olduğunu sonradan fark ettim” dedi.

DAVUTOĞLU: METNİ GÖRMEDİM DİYEREK İMZA ATTIM DİYEN AKADEMİSYEN VAR

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise dünkü açıklamasında “Metni görmedim diyerek imza attım diyen çok sayıda akademisyen var” demişti. “Bu akademisyenlerin kendileriyle akademik birikimleriyle barışık olduklarına inanamam” diyen Davutoğlu “Bu ülkede PKK terörü yoktur diyebiliyorlarsa insanlıktan da istifa etmeleri gerekiyor” açıklamasında bulunmuştu.

O AKADEMİSYEN SABAH YAZARI ÇIKTI!



Bildiriye imza atıp daha sonra geri adım atan Doç. Dr. Nezir Akyeşilmen’in Hükümete yakın Sabah gazetesi yazarı olduğu ortaya çıktı. Sabah gazetesinde 2012’den bu yana “perspektif” adlı köşe yazan Akyeşilmen, son yazısını 2014’te kaleme almıştı.

AKYEŞİLMEN’İN ODASININ KAPISINA DA “HAİN” YAZISI

Doç. Dr. Nezir Akyeşilmen'in imzasını geri çekmesine karşılık tepkiler sürdü. Akyeşilmen’in Selçuk Üniversitesi'ndeki odasının kapısına "Şerefi şanı büyük Türk topraklarında senin gibi hainlere yer yok. Selçuk'u sana dar edeceğiz"şeklinde yazı asıldı.

İşte o fotoğraf:



Odatv

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.