Öne Çıkanlar türkiye ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye terörist

Boğaziçi Köprüsü katliamının sorumlusu albay yakalandı

15 Temmuz gecesi İstanbul'daki Boğaziçi Köprüsü katliamının sorumlusu Kurmay Albay Muammer Aygar ifade işlemlerinin ardından sabaha karşı sağlık kontrolünden geçirildi.

1. VE 2. KÖPRÜLERİ KAPATMA EMRİNİ VERMİŞTİ

15 Temmuz darbe girişimi gecesi, 'Yurtta Sulh Konseyi' adı altında emir komuta zinciri oluşturan darbecilerden 1. ve 2. köprüleri kapatmakla görevli olan Kurmay Albay Muammer Aygar, Antalya'da yakalandı. 

GİYSİ DOLABINA SAKLANDI

Aygar'ın yakalandığı evin ise uzak bir akrabasının evi olduğu, darbeci Kurmay Albay'ın da baskın sırasında giysi dolabına saklandığı öğrenildi. Evde yapılan aramada kendisine ait 2 adet tabanca bulundu. 

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ifadesi alınan Kurmay Albay Muammer Aygar, daha sonra sağlık kontrolünden geçirildi.

DİĞER ASKERLERLE WHATSAPP YAZIŞMASI YAPTIĞI BELİRLENMİŞTİ

Sağlık kontrolünün ardından İstanbul'daki Boğaziçi Köprüsü katliamının sorumlusu Kurmay Albay Muammer Aygar, ifade işlemlerinin devamı için tekrar Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Muammer Aygar'ın, FETÖ mensubu subayların darbe girişimini yönetmek için 15 Temmuz'da Whatsapp'ta oluşturdukları grup üzerinden diğer darbeci askerlerle yazışmalar yaptığı belirlenmişti. Yazışmalarda Muammer A'nın, "Kuleli'de yoğun çatışma var gruba ateş ediyoruz",  "İkinci köprüye uçakla hava taarruzu değerlendirilebilir mi?" ve "Çengelköy'de direnen 4 kişiyi vurduk. Sorun yok" gibi ifadeler kullanması dikkati çekmişti.

BİNBAŞI KENDİNİ HÜCUMBOTA KİLİTLEDİ

Bu arada Gölcük'teki Donanma Komutanlığı'nda iddiaya göre ismi açıklanmayan bir binbaşı, kendini hücumbota kilitledi.

Ellerinde otomatik silahlar bulunan polisler Donanma Komutanlığı'nın önünde önlem aldılar. Polis, içeriye giriş ve çıkışları yasakladı.

Binbaşı ile görüşmeler devam ederken, ikna etmesi için eşinin çağırıldığı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.