Öne Çıkanlar MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C Sözleşmeli Bordo Bereli

'Bordo bere'ye yoğun ilgi

Özel Kuvvetler Komutanlığının dışarıdan ilk defa yaptığı personel alımı büyük ilgiyle karşılaştı. Bordo bereli olabilmek için 4 günde 7 bin 929 kişi başvuruda bulundu. 

200 muvazzaf subay ve 500 muvazzaf astsubay alınacak. Özel Kuvvetler Komutanlığının personel alımı için 4 günde 7 bin 929 kişi başvurdu. Bunlardan 2 bin 757'si muvazzaf subaylık, 5 bin 172'si muvazzaf astsubaylık için gerçekleştirildi.

BAŞVURU İÇİN NE GEREKİYOR?

Muvazzaf subaylığa başvurmak için en az lisans mezunu olmak ve KPSS ilgili puan türünden en az 50 almak, astsubaylığa başvurular için ise en az ön lisans mezunu olmak ve KPSS ilgili puan türünden en az 50 alma şartı aranıyor.

Başvurular Kasım ayının sonuna kadar sürecek. Başvuru şartlarına ilişkin detaylar Milli Savunma Bakanlığının internet sitesinde bulabilirsiniz.

TSK BÜNYESİNDEN ALINIYORDU

Önceden Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapacak personel Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinden seçiliyordu.

HALİSDEMİRLİ AFİŞ

"Geleceğin subay ve astsubaylarını bekliyoruz" ifadesine yer verilen afişte bordo bereli askerlerin teçhizatlı fotoğrafları da yer aldı. Ömer Halisdemir'in fotoğrafı da afişte yer buldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.