Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Bosna kasabının adı öğrenci yurduna verildi
Sırpların bu akılalmaz eylemi, Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin soykırımla suçlanan Karadzic hakkındaki kararını açıklayacağı Perşembe gününden sadece birkaç gün önce gerçekleşti. 

İngiliz Guardian gazetesinin Haberine göre; yurdun duvarındaki plaketin açılışı, Bosna Hersek'i oluşturan iki özerk cumhuriyetten biri olan Republika Srpska'nın lideri Milorad Dodik'in de katıldığı bir törenle yapıldı. Törene Karadzic'in eşi Ljiljana ve kızı Sonya da katıldı.

SOYKIRIMLA SUÇLANIYOR

1992-1995 yılları arasındaki savaş sırasında Bosnalı Sırpların kalesi olan Pale'deki açılışta konuşan Dodik, "Bu yeri şüphesiz ki Republika Srpska'nın temelini atan -ilk cumhurbaşkanı- Radovan Karadzic'e adadık" dedi.

Karadzic, 100 bin kişinin hayatına mâl olan, 4 milyon Bosnalının evsiz kalmasına yol açan savaştaki rolü nedeniyle savaş suçları, insanlığa karşı suçlar ve soykırım ile suçlanıyor.

Karadzic'in yargılandığı Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni sert bir şekilde eleştiren Dodik, açılışın mahkemenin kararını vereceği dönemde yapılmasını "güçlü bir sembolizm" olarak değerlendirdi. 

70 yaşındaki Karadzic, savaştan sonra 13 yıl kaçmış, sonunda 2008 yılında Belgrad'da yakalanmış ve yargı önüne çıkarılmıştı.

Karadzic, Srebrenica'da 8 bin Müslüman'ın katledilmesinin de baş sorumlusu...

Yeniakit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.