Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş salyangoz kremi gün zileli ankara emniyet müdürlüğü

Bugün ve Millet Gazetesi'nde "işler kesat." Tirajlar dibe vurmuş durumda...

Kayyum sonrası Bugün ve Millet Gazetesi'nde "işler kesat."  Bugün Gazetesi'nin tirajı 104 binden 5 bin 600'e, Millet'in satışı ise 47 binden 15 bine indi. İşte şaşırtan rakamlar...


Polis zoruyla İpek Medya Grubu'na giren kayyumlar, hukuksuz şekilde el konulan gazete ve televizyonların marka değerini 10 günde yere serdi. Bugün Gazetesi'nin tirajı 104 binden 5 bin 600'e, Millet'in satışı ise 47 binden 15 bine indi. Haber kanalları arasında ilk 3'te yer alan Bugün TV ise reyting raporlarında son sıralara düştü.

Polis zoruyla kapıları kırılarak el konulan İpek Medya Grubu'nda İstanbul'da ve Ankara'da görevli 74 gazetecinin işine son verildi. Kayyum, gazete ve televizyonların yayın politikasını değiştirerek, yandaş medya konumuna getirdi. Gazeteler, partinin yayın organına dönüşürken televizyonlarda ise haber bültenleri yerine film ve belgesel yayınlanmaya başlandı. Kayyumun yayın politikası değişikliğine cevabı okurlar ve izleyiciler verdi. Gazetelerin tirajı düştü, televizyonlar reyting sıralamasında en altlara indi. Alınan bilgilere göre Millet Gazetesi'nin kayyum atanmadan 47 bin 600 olan tirajı 15 bine düştü. Bugün'de ise kayıp çok daha yüksek. Gazetenin tirajı 104 binden 5 bin 600'e kadar geriledi.

Televizyon için de durum farklı değil. Daha önce haber kanalları arasında ilk üçe giren Bugün TV, önceki günkü verilere göre sonlarda yer aldı. Haftalık performansı ilk 3'ten düşmeyen Bugün TV 0,88 izlenme oranından 0,24'e oranlarına kadar geriledi ve haber kanalları arasında son sıralarda yer aldı.

TARIK TOROS: KANAL GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE ERİYOR

Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros, yaşanan durumu şu sözlerle özetledi: “Bugün TV'yi 2009 yılında patronumuz sıfırdan uyduya çıkararak, platformlara sokarak kurdu. Her görüşün yer bulduğu, fikir hürriyetine saygılı bir yayın platformu anlayışıyla yürüttük. Gece gündüz demeden 7 senemizi verdik. Ancak hukuksuz, kanunsuz yöntemle elimizden alınması çok acı. Kanal için harcanan emekler heba ediliyor. İlmek ilmek dokuduğumuz kanal, gözümüzün önünde eriyip gidiyor. Patronumuzun helal parasına ve arkadaşlarımızın rızıklarına çöreklendiler.” dedi.

Toros, iş akdinin feshedilme gerekçesinin ‘kanalı zarara uğratmak, korsan yayın yapmak, kanalın marka değerini düşürmek' diye kaydedildiğini belirterek şunları söyledi: “Bu suçlamaların ne kadar mesnetsiz olduğu son 10 günde yapılanlarla ortaya çıktı. Genel yayın yönetmeni olduğum Bugün TV reytinglerde diplerde gidiyor. Biz ilk 3'e girmesini sağlamıştık. Bazen birinci ve ikinci sıraya da giriyorduk. Şimdi yerlerde sürünüyor.”

ERHAN BAŞYURT: KAYYUMUN ZARARI DEVLETE KALACAK

Tirajları altüst olan Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt ise kayyumun gazete ve televizyonları batırmaya çalıştığını öne sürdü. Başyurt, “30 yaşında hiç yöneticilik yapmamış çocukları gazetenin başına getirdiler. Habercilikle öne çıkan kanalları belgesel kanalı haline dönüştürdüler. Kayyumun, şirketlerin itibarını, reytingini, satışını korumak gibi bir derdi olmadığı açık. Batırmak, yok etmek amaçlı hareket ettikleri ortada. Bu kayıplardan devlet mesul. Akın İpek Bey yasal yolla tazminat talebinde bulunduğunda bunu devlet ödemek zorunda. Kayyumlar batıracak. Halkın vergisiyle onların batırdığı paraları ödenmek zorunda kalacak.”

zaman

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.