Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu Robert Hockett Belçikalı Libeert Aykurt Nuhoğlu

Can Dündar'dan AB'ye: İlkelerinizi feda etmeyin

Dündar, ‘Avrupa, Türk demokratları hayal kırıklığına uğrattı' başlıklı yazısında, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki ‘mülteci pazarlığını' eleştirdi.

"AB ERDOĞAN İÇİN DEĞERLERİNİ TERK ETTİ"

Yazısının bir bölümünde Erdoğan'ın 20 yıl önce 1996'da gazeteci Nilgün Cerrahoğlu'na verdiği söyleşideki "Demokrasi bir tramvaydır. Gittiğimiz yere kadar gider, orada ineriz" sözünü anımsatan Dündar, "Şimdi 20 yıl sonra Erdoğan'ın indiği tramvaya Avrupa liderlerinin doluşmak için seferber olmasını, buna karşın kendi değerlerine inananları raylar üzerine yatırmasını ibretle izliyoruz" diye yazdı.

Can Dündar Avrupa'yı hem uyaran hem de önemli mesajlar içeren yazısını şöyle noktaladı:

"Batı, gündelik çıkarları uğruna, tarihsel ilkelerini feda ediyor. Ve bu ikiyüzlülüğüyle diğer kıtalardaki müttefiklerini kaybediyor. ‘Mültecileri bizden uzak tutun da, içerde ne yaparsanız yapın' diyerek Avrupa sınırlarından uzakta bir toplama kampı kiralamak ve kampın gönüllü bekçisinin zulmüne göz yummak, sadece Batı için değil, insanlık için utanç vericidir.

AÇIK AÇIK "TÜRKİYE İÇİN DEĞMEZ" DEDİ

Bu mücadele, Batı ile Doğu arasında değil. Avrupa ile Türkiye arasında da değil. Bu mücadele, Batı'da ve Doğu'da insan haklarına, basın özgürlüğüne ve demokrasiye inananlarla, her iki cenahta bu değerleri ayaklar altına alanlar arasında. Eğer birinciler kaybederse, yenilen sadece Türkiye'deki demokratlar değil, laiklikten kadın-erkek eşitliğine, düşünce özgürlüğünden yargı bağımsızlığına kadar bir dizi evrensel değer olacaktır.

"AB ERDOĞAN GİBİ ZORBADAN KENDİNİ KORUYAMAZ"

Avrupa, asıl bu yenilgi sonrası, sınırlarını, kendi eliyle büyüttüğü zorbaların baskısından korumakta zorlanacaktır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Türk oglu 8 yıl önce

BU velet niye hale Türkiyede ve bunun cezazini ille de ben mi verecem, Kanun nerde. Artik yeter be.

Avatar
Ayhan ozbey 8 yıl önce

Atın turk vatandaslıgından kovun tutkıyeden aıt oldugu yere gıtsın pıc

Avatar
Queen 8 yıl önce

Cumhuriyet gazetesinde 18 mart Çanakkale Zaferi için 1 kelime bile bulunmaması bu adamların Türklukle, bu ülke ile ilgili olmadıklarını umursamadiklarinin, birilerinin uşağı olduklarının kanıtı değil mi? Yazıklar olsun, gazetenin adı değişsin.... Uyanalım artık

Avatar
gara 8 yıl önce

Asıl bu puştun yazdığını yaptığını okumaya paylaşmaya değmez bu islam düşmanlarını bu ülkede ne görmek ne duymak istiyoruz artık yinede bu gibi insanlar en azından tarafını belli ediyor ya bizden görünüpte hainlik yapan puşt lara nedemeli fetullah gibi onun hain gerek memur gerek siyasetçi münafık köpeklerine ne demeli hala temizleyemedik bu rezilleri devletin içinden o yüzden düşmanlığını mertçe yapanı takdir etmekte lazım düşmanın yiğidini severim münafığını değil ...

Avatar
Emre 8 yıl önce

Bunu sokak ortasında kafasından vurmak gerekli

Avatar
Nebahat 8 yıl önce

Bazi bolumler dogru avrupabatesi doguda yakti atesi bize sicradi .kendilerinede sicrsmasini istemiyorlar.Korkudan RET ne derse yapmak zorundalar

Avatar
Ilhami 8 yıl önce

Sende benim için bir hiç sin

Avatar
zzzzxx 8 yıl önce

bu şerefsiz hâlâ yaşıyor mu