Öne Çıkanlar rusya çatışma fenerbahçe ahmet davutoğlu haber

Can Dündar'ın kankası Nazmi Ardıç da 'casus' çıktı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ karşıtı bazı gazetecilere kumpas kurulması, İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde FETÖ’ye mensup olmayan bazı personelinin sahte zimmet iddialarıyla takip edildikleri ve devlet sırrı kapsamındaki görüşmelerinin dinlenmesi ile Kartal Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nurettin Turan’ın görevde olduğu sürede sahte isimle dinlendiği iddialarına ilişkin yürütülen Paralel Yapı soruşturması tamamlandı.

SIRA YARGILAMADA



İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan tarafından hazırlanan 548 sayfalık iddianamede, Fethullah Gülen 1 numaralı şüpheli olarak yer aldı. İstanbul eski Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç ve İstanbul eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı ve dönemin İstanbul Organize Şube müdür yardımcısı Ahmet Kalender’in de aralarında bulunduğu 44 polis şüpheli oldu. Şüpheliler, “Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Suç uydurma, Açıklanmaması gereken gizli bilgileri açıklama, Devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme, Göreve ilişkin sırrın açıklanması, Görevi kötüye kullanma, İftira, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, Resmi belgede sahtecilik, Suç delillerini yok etmek gizleme veya değiştirme ve silahlı terör örgütüne üye olma” suçlarından yargılanacak.

TALİMAT DUMANLI’DAN

Yasa dışı dinlemelerin sahte ihbarla başladığına yerverilen iddianamede, gazetecilerin dinlenmesi için kurulan kumpasın Zaman eski müdürü firari Ekrem Dumanlı, FETÖ yöneticisi kaçak Taraf yazarı Emre Uslu, ve Today’s Zaman eski Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş ile aynı guruptan Abdülkerim Balcı ve Celil Sağır’ın 5 Temmuz 2013’te kurgu niteliğinde bir suç duyurusunda bulunmaları üzerine gerçekleştirildiği anlatıldı.

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.