Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu haber Robert Hockett İGA

Cehaletin bu kadarı!

Türkiye, tüm dünyaya meydan okuyarak iyice kriminalize olan Suriye'de ABD'nin terör devleti kurmasına engel olmak için 20 Ocak'ta tekrar sahaya inmişti. Kamuyonun yüksek irtifada destek verdiği Zeytin Dalı Harekatına ana muhalefet partisi CHP yönetimi ve bazı CHP'liler başta tepki çıkarmaya cesaret gösteremese de operasyonun ilerleyen safhalarında gerçek niyetlerini yavaşça ortaya koymaya başladılar. Bu bağlamda terör örgütü PKK ve FETÖ'nün kara propaganda aygıtı olan sözde Cumhuriyet gazetesinin yazarı Aydın Engin bugünkü köşesinde Suriye halkınnı bizzat irade gösterip kurduğu Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) cehaletle süslenmiş bir iftira attı. ÖSO'nun bileşenlerinden olan Nureddin Zengi hareketinin isim babasına yani Nureddin Mahmut Zengi'ye CIA ajanı suçlamasında bulundu. Oysa Nureddin Zengi 1118 doğumluyken, Harry Truman'ın kurduğu merkezi istihbarat örgütü olan CIA, 1947 yılında kurulmuştu.

KATİL ESED'E ÇALIŞAN FEHİM TAŞTEKİN'İ KAYNAK GÖSTERDİ

AYDIN ENGİN BU TEMELSİZ İFTİRAYI ARAŞTIRMADAN KÖŞESİNE TAŞIDI 

Suriye'de iç karışıklık patlak verdiğinde halkını kadın çocuk demeden kimyasal silahlarla katleden savaş suçlusu Esed'in yanında tavır alan Fehim Taştekin'in yalan ve kötü niyetli haberleri kamuoyunca malum. Türkiye düşmanlığı yaptığı haberleriyle iç kamuoyunda etkili yer bulmayan Taştekin ağırlıklı olarak uluslararası arenada Türkiye'yi karalayıcı faaliyetlerini sürdürüyor. Nureddin Zengi üzerinden böyle temelsiz ucuz bir iftira atan Engin, sabık Esed'çi Fehim Taştekin'i kaynak gösterirken Nureddin Zengi hakkında hiçbir araştırma yapmadığı böylece açığa çıktı.

YILIN GAFI SEÇİLİR

Sözde aydın olarak geçinen Aydın Engin, etki ajanlığı yapmak isterken kitlesine ve Tüm Türkiye'ye rezil oldu. Aydın Engin'in cehaletle süslenmiş bugünkü yazısı 2018 yılının en büyük gaflarına adını yazdırarak en ön sıralarda yerini aldı.

NUREDDİN MAHMUD ZENGİ KİMDİR

Adı Nureddin Mahmud Zengi ya da Nureddin Mahmud diye bilinir. Büyük Selçuklular’ın Halep Atabeyi. Zengi hanedanının bir üyesi olan Nureddin 1118 yılında dünyaya geldi. 1146 yılında babası İmadeddin Zengi’nin ölümü üzerine devlet eski Türk geleneklerine göre varisler arasında bölündü, bu paylaşım sonunda Musul Seyfeddin Gazi’ye bırakılırken, Nureddin Mahmud’un payına da Halep ve yöresi düştü. 1150 yılında Anadolu Selçuklu sultanı I. Rükneddin Mesud’un kızıyla evlendi. Abbasi halifesinin gönderdiği menşurla Musul, el-Cezire, Erbil, Hilat, Suriye ve Mısır hükümdarı ilan edilen Nureddin Mahmud Zengi, 15 Mayıs 1174 tarihinde Şam'da boğaz iltihabından vefat etti.

Zengi Oğuzların Avşar boyundandır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.