Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Cem Küçük'e büyük tepki!
Bir süredir RTÜK'ü hedef alan açıklamalar yapan Cem Küçük'e, RTÜK'ten yanıt geldi. Küçük'ün "Fethullahçı Terör Örgütü'nün karargahı" suçlamasına maruz kalan RTÜK tarafından yapılan açıklamada, "Söylenenler bir gazetecinin yetkisi ve haddi içinde bir konu değildir" ifadesini kullandı. RTÜK bu konuda yasal sürecin de başlatılacağını duyurdu.


Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bir süredir yaptığı açıklamalar ve yazdığı yazılar ile sert eleştiriler yönelten Cem Küçük'e yanıt verdi. İsim vermeden yapılan açıklamada, Küçük'ün dile getirdiği, "RTÜK, Fethullahçı Terör Örgütü'nün karargahı" suçlamasını reddederken, "Söylenenler bir gazetecinin yetkisi ve haddi içinde bir konu değildir" ifadesini kullandı.


RTÜK tarafından resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, bir süredir bazı gazete, televizyon kanalları, internet siteleri gibi medya kuruluşlarında RTÜK'ün, seçim dönemindeki kararları nedeniyle haksız ithamlara maruz kaldığı bildirildi.

RTÜK'ün görev ve sorumluluk alanı ile ilgili kararları ve bu karar süreçlerinde yer alan üyeler ile idari personel hakkında da suç teşkil edebilecek nitelikte karalama kampanyası yürütüldüğünün belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"RTÜK'ün hiçbir birimi lağvedilmemiştir. RTÜK, kurum içinde ihtiyaç duyduğu tüm personel hareketini kendi inisiyatifi ile yapmış olup, bunun dışında iddialar asılsız iddialardır.


Geçtiğimiz günlerde şu an medya ile iştigal eden ve sıkça ifade özgürlüğünün kısıtlandığından şikayet eden bazı isimler, bir takım televizyon programlarındaki yayınlarla ilgili, neredeyse yayın ilkelerinin tamamını ihlalden müeyyide uygulanması için RTÜK'e avukatları aracılığı ile yüzlerce şikayette bulunmuşlardır. Sırf, birilerinin tamamen bilgiden yoksun, temelsiz, hadsiz saldırıları ile lağvedilecek bir kurum değildir. Hele bazılarının zaman zaman ileri sürdüğü gibi '12 Eylül artığı' bir kurum hiç değildir.


'GAZETECİNİN HADDİ DEĞİLDİR
'


Anayasal bir kurum olan RTÜK, 'FETÖ'cü, FETÖ'nün karargahı' gibi hiçbir izahı olmayan ve hukuk ve gerçek dışı ifadelerle yıpratılmaya çalışılmaktadır.

Anayasal bir kurum olan RTÜK'ü, bugün devletin tüm kurum ve kuruluşlarının, terör örgütü kapsamında mücadele ettiği ve yargılaması devam eden bir yapı olan 'FETÖ Karargahı' diye suçlayan ve paralel yayınların korunduğunu ve kollandığını iddia edenler, bunu hangi bilgilere dayanarak yaptıklarını, elbette yargı önünde hesabını vereceklerdir.

Anayasal bir kurumun lağvedileceğini, üyelerinin ve çalışanlarının teröre yardım ve yataklıktan yargılanacağını söylemek bir 'gazetecinin' yetkisi ve haddi içinde bir konu değildir. Bu konuda gerekli yasal süreçler elbette işletilecektir."


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.