Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Cemaat, Gülen'in 12 Eylül darbesinin arefesinde, yazdığı yazıyı gündeme getirdi
Cemaat'in Zaman gazetesi yazarı Abdullah Aymaz'ın köşesinde, Fethullah Gülen'in 12 Eylül darbesinin arefesinde, Haziran 1980'de Sızıntı dergisinde yazdığı yazıyı paylaşıp, sonuna "Şimdi de 36 sene sonra, diyorum ki: Yusuflara müjdeler olsun!.." yazması tartışma konusu oldu. Zira yazının birçok yerinde askeri darbe imasında bulunuluyor.


KIŞLADA UYKUDAN UYANANLAR

Aymaz, 2 gün önce Fethullah Gülen'in Haziran 1980'de yazdığı "Nevbahar mesajı" başlıklı yazısını aynen köşesine taşıdı. Yazıda "Mabed, mekteb ve kışlada letaif, derinliğince bir uykudan uyananlar gibi gerine gerine, esneye esneye de olsa silkinip kendine gelmektedir. Sanki tozu dumana katarak gelen biri var, müjdesini sağa sola mesajlar halinde tebliğ edip geçiyor; bahar müjdesi kulağına üflenmiş bülbüllerin, cırcır böceklerinin mukaddes vazifelerini durup dinlenme bilinmez bir şevkle eda etmeleri gibi..." ifadeleri dikkat çekerken, "Kapısında duramadığımız kalelerin içinde nutukhanlarımızın sadasını işitiyoruz. Andeliblerimiz sanki maristanda şakıyor. Ayak basamadığımız dikenlikte güllerimiz gülümsemeye başladı" satırları yer alıyor.

KIŞLADAKİ DEFNEDEN HABER ALIYORUZ

"Siz hiç kış uykusundan kalkanları gördünüz mü?" sorusunu soran Gülen'in "Haberini kâh kırdaki bir çiçekten, kâh dehlizdeki bir çiğdemden, kâh kışladaki bir defneden, kâh mektebteki bir gülden bir nergizden kâh hastanedeki bir papatyadan alıyoruz" yanıtını vermesi dikkat çekiyor. Aymaz, Gülen'in yazısını yayınladıktan sonra "Şimdi de 36 sene sonra, diyorum ki: Yusuflara müjdeler olsun!.." mesajını yazdı.

36 YIL SONRA MESAJ MI

Söz konusu yazının yayınlanmasının ardından sosyal medyada bir tartışma başladı. Zira 12 Eylül arefesinde yazılan ve darbeyi adeta haber veren yazının bugün paylaşılması Erdoğan'a bir mesaj olarak algılandı.

Odatv

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.